Advertisements

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot zaterdagmiddag 12:00 uur, 6 oktober 2018.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot zaterdagmiddag 12:00 uur, 6 oktober 2018.
Opgesteld op:
 vrijdag 5 oktober 2018, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

CODE GEEL: VOORZORGSMEDEDELING VOOR ZWARE ONWEERSBUIEN.

Weer:Veel bewolking met vanmiddag vroeg nog een regen- of onweersbui. Gedurende de namiddag en vroege avond zal het op de meeste plaatsen droog zijn. Gedurende de komende nacht en morgenochtend worden opnieuw enkele plaatselijke regen- of onweersbuien verwacht, die op sommige plaatsen zwaar kunnen zijn.

De verwachte maximumtemperatuur zal 31 ̊C zijn en de minimumtemperatuur 25 ̊C.
Zonsopgang is om 06:25 uur en zonsondergang om 18:23 uur.

Wind: Oostelijk en matig; windkracht 3 tot 4 (12 tot 30 km/uur, 7 tot 16 knopen). Voornamelijk in en nabij buien, af en toe vrij krachtig in uitschieters; windkracht 5 (31 tot 39 km/uur,17 tot 21 knopen), terwijl de windrichting dan ook uit uiteenlopende richting kan waaien.

Weeroverzicht: Een “tropical wave” trekt vandaag in westelijke richting over onze regio en veroorzaakte vanochtend veel bewolking boven ons eiland. Een zware onweersbui ontstond uit het niets boven het oosten van Curaçao en verplaatste zich toen zeer langzaam, waardoor plaatselijk significante wateroverlast ontstond. Op sommige plaatsen viel meer dan 70 mm (Santa Maria), terwijl bijvoorbeeld in Steenrijk en omgeving minder dan 5 mm gemeten werd. Verder bevindt een andere storing zich nog steeds boven het centraal en westelijk Caribisch Gebied. Hoewel dit systeem langzaam in noordwestelijke richting wegtrekt, kan een deel van de samenhangende bewolking en buienactiviteit ook in de komende 24 uur nog boven ons eiland ontstaan.

Zee condities: Rustig tot vrij rustig met golfhoogtes tussen 0.5 en 1.5 meter (2 tot 4 voet).

Significante tropische weersystemen: Tropische Storm Leslie bevond zich vanmorgen nog altijd boven het midden van de Noord-Atlantische Oceaan, tussen Bermuda en de Azoren, en verplaatste zich toen in noordnoordwestelijke richting. Dit systeem vormt geen bedreiging voor Curaçao.,

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot zondagmiddag:
 Half tot zwaar bewolkt en opnieuw zullen voornamelijk in de nacht en ochtend enkele plaatselijke regen- of onweersbuien ontstaan.

Meteoroloog: Luciano/Capello.

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: