Advertisements

Fundashon Birgen di Rosario ta invertí den edukashon di su trahadónan / Stichting Birgen di Rosario investeert in bijscholing van haar personeel

Fundashon Birgen di Rosario ta invertí den edukashon di su trahadónan

 

Willemstad – Riba 2 di òktober tabatin un seremonia na Fundashon Birgen di Rosario pa klousurá un kurso di rekapasitashon pa loke ta trata uso di remedi. Durante e seremonia a entregá un sertifikado na un totalidat di 108 enfermero i enfermera komo rekonosementu pa nan logro.

En total 118 enfermero i enfermera  a partisipá na e kurso ku Stichting Instituto pa Formashon den Enfermeria (IFE) a duna i 92% a finalisá e kurso ku éksito. Segun IFE, Fundashon Birgen di Rosario ta bai den historia komo e úniko organisashon ku a manda un grupo asina grandi pa partisipá na un kurso di rekapasitashon. E fundashon ta hopi orguyoso di e bunita logro di su trahadornan i ta keda traha riba enrikesementu di konosmentu di su hendenan.

Den e kuadro aki por indiká ku resientemente enfermeronan di tur lokalidat, entre otro Pasadia Mi Amparo, Huize Welgelegen (Habaai), Nos Lanterno i Richardushuis a haña lès tambe tokante tópikonan manera kon pa raportá den dosiernan médiko, kon pa tene reunion multi disiplinario, kon pa traha plan di kuido i maneranan pa raportá na e grupo di maneho. Señora Indra Rossen-Lucasius, direktora di Fundashon Birgen di Rosario, a indiká ku direktiva a disidí aña pasá pa invertí den kuido, den oumentá konosementu di e trahadornan i den mehorashon di fasilidatnan pa grandinan. Tur esaki pa duna mas realse na e echo ku Fundashon Birgen di Rosario a selebrá su hubileo di 75 aña kual a tumá lugá ofishalmente riba 13 di yanüari 2018

================

Stichting Birgen di Rosario investeert in bijscholing van haar personeel

 

Willemstad – Op 2 oktober vond een ceremonie van Stichting Birgen di Rosario plaats ter ere van de voltooing van het bijscholingstraject inzake het gebruik van medicijnen. 108 verplegers konden hun certificaat in ontvangst nemen voor de succesvolle afronding van de bijscholingscursus, die door Stichting Instituto pa Formashon den Enfermeria (IFE) is verzorgd.

In totaal namen 118 verplegers deel aan dit bijscholingstraject, waarvan 92% van de partisipanten dit traject met succes hebben afgerond. Volgens Stichting Instituto pa Formashon den Enfermeria (IFE) gaat de Stichting Birgen di Rosario de geschiedenis in als eerste organisatie die zo’n grote groep verplegers in een keer een bijscholingscursus heeft laten volgen. Stichting Birgen di Rosario is heel trots op dit mooie resultaat van haar medewerkers en de stichting zal blijven investeren in het verrijken van de kennis van haar personeel.

In dit verband kan worden aangegeven dat recent verpleegkundigen en verzorgenden van elke afdeling van de voorzieningen Pasadia Mi Amparo, Huize Welgelegen (Habaai), Nos Lanterno i Richardushuis les hebben gekregen over de onderwerpen: zorgdossiers, het maken van verpleeg(zorg)plannen en rapportages, multi disciplinair overleg (MDO) en de rol van de verzorgende in het MDO.

Volgens Indra Rossen-Lucasius, algemeen directeur van Stichting Birgen di Rosario, heeft de directie vorig jaar bepaald om het 75 jarig jubileum van de stichting (die op 13 januari 2018 plaatsvond) te vieren door te investeren in de zorg, faciliteiten voor de ouderen en opleiding van het personeel. Dit alle ter verhoging van de kwaliteit.

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: