Advertisements

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot zaterdagmiddag 12:00 uur, 29 september 2018.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot zaterdagmiddag 12:00 uur, 29 september 2018.
Opgesteld op:
 vrijdag 28 september 2018, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

Weer: Half bewolkt met vanmiddag vroeg een plaatselijke bui. Gedurende de namiddag en avond is het op de meeste plaatsen droog. In de komende nacht en morgenochtend wordt het tijdelijk zwaar bewolkt met een toenemende kans op plaatselijke buien, hier en daar vergezeld van onweer.

De verwachte maximumtemperatuur voor vandaag zal 33 ̊C zijn en de minimumtemperatuur 25 ̊C.
Zonsopgang is om 06:25 uur en zonsondergang om 18:28 uur.

Wind: Uit richtingen tussen oost en noordoost en zwak tot matig; windkracht 2 tot 4 (7 tot 30 km/uur, 4 tot 16 knopen). Voornamelijk in en nabij buien, af en toe vrij krachtig in uitschieters; windkracht 5 (31 tot 39 km/uur, 17 tot 21 knopen). Morgen kan de wind tijdelijk uit uiteenlopende richtingen waaien.

Weeroverzicht: Tropische Storm Kirk bevond zich vanochtend boven het oosten van de Caraïbische Zee en trekt in westnoordwestelijke richting. Hoewel dit systeem verder zal afzwakken, zal een deel van de samenhangende bewolking en buienactiviteit in de loop van morgen ook boven onze regio ontstaan of overtrekken. Plaatselijk zullen dan enkele regen- of onweersbuien boven ons eiland tot ontwikkeling komen. Verder zal de wind over het algemeen zwak zijn en morgen mogelijk tijdelijk uit uiteenlopende richting waaien. De combinatie van weinig wind, warme en vochtige lucht zal voor een extra drukkend warm gevoel zorgen.

Zee condities: Rustig tot vrij rustig met golfhoogtes tussen 0.5 en 1.5 meter (2 tot 5 voet). Een toenemende deining vanuit het noordoosten zal in de loop van morgen voor plaatselijk ruwe zee gaan zorgen. 

Significante tropische weersystemen: Het centrum van Tropische Storm Kirk bevond zich vanochtend op een afstand van iets minder dan 300 km ten westzuidwesten van Martinique. Dit systeem zal naar verwachting verder afzwakken en daardoor geen bedreiging voor ons eiland vormen. De Meteorologische Dienst blijft desondanks de ontwikkeling van Kirk nauwlettend in de gaten houden gedurende de rest van vandaag.

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot zondagmiddag:
 Half tot zwaar bewolkt met een grote kans op enkele regen- of onweersbuien. Iets meer wind.

Meteoroloog: Capello.

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: