Advertisements

SZW A PONE TRES MION DISPONIBEL PA AKOHIDA PA MUCHA NA HULANDA KARIBENSE

SZW A PONE TRES MION DISPONIBEL PA AKOHIDA PA MUCHA NA HULANDA KARIBENSE  

Kralendijk – Ministerio di Asuntunan Sosial i Empleo (SZW) a base di e plannan pa e tres islanan BÈS a pone tres mion euro disponibel. E suma aki ta destiná pa mehorashon di kalidat i aksesibilidat di akohida pa mucha na Hulanda Karibense.

Entidat Públiko Boneiru ta haña ku akohida pa mucha ku ta kualitativamente bon di gran importansia pa desaroyo di nos muchanan na Boneiru. Aprobashon di e medionan aki tambe ta un paso importante den bon direkshon.

Akohida pa mucha di bon kalidat i pagabel ta hunga un ròl grandi den formashon i desaroyo di nos muchanan, na momentu ku nan ta pasa di akohida pa mucha pa enseñansa primario.

Ku e fondonan ku a bira disponibel ta duna kontinuidat na konkretisashon i ehekushon di e plannan pa akohida pa mucha. Pensa den esaki riba aktualisashon di e ordenansa Akohida pa Mucha, duna kontinuashon na desaroyo di Sentronan Integral pa Mucha i ofresé programanan i métodonan pa promoshon di un desaroyo salú di nos muchanan.

Bon akohida ta importante. Esaki ta aportá na un bon desaroyo di e mucha i trankilidat mental di mayornan ku ta traha. Entidat Públiko Boneiru ta traha duru pa desaroyo di nos muchanan i futuro di di Boneiru.

 

 

 

DRIE MILJOEN BESCHIKBAAR GESTELD DOOR SZW VOOR KINDEROPVANG CARIBISCH NEDERLAND

Kralendijk – De Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) heeft op basis van de plannen van de drie BES eilanden drie miljoen euro vrijgemaakt. Dit bedrag is bestemd voor de verbetering van de kwaliteit en toegankelijkheid van kinderopvang op Caribisch Nederland.

Het Openbaar Lichaam Bonaire vindt kwalitatief goede kinderopvang van groot belang voor de ontwikkeling van kinderen op Bonaire. Tevens is  goedkeuring van deze middelen een belangrijke stap in de goede richting.

Kwalitatief betaalbare kinderopvang speelt een grote rol bij de vorming en ontwikkeling van kinderen, bij de overgang van kinderopvang naar primair onderwijs.

Met de beschikbare gelden wordt er een vervolg gegeven aan de concretisering en uitvoering van de plannen van kinderopvang. Denk hierbij aan het actualiseren van de verordening Kinderopvang, vervolg geven aan de ontwikkeling van de Integrale Kindcentra, het aanbieden van programma’s en methodieken ter bevordering van een gezonde ontwikkeling van kinderen.

Goede opvang is belangrijk. Dit draagt bij aan een gezonde ontwikkeling van het kind en de gemoedsrust van werkende ouders. Het Openbaar Lichaam Bonaire zet zich in voor de ontwikkeling van de kinderen en de toekomst van Bonaire.

 

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: