Advertisements

JAARLIJKSE GRIEPVACCINATIE CAMPAGNE 2018 / KAMPAÑA ANUAL DI VAKUNA DI GRIP 2018

JAARLIJKSE GRIEPVACCINATIE CAMPAGNE 2018

 

Kralendijk – De jaarlijkse griepvaccinatie campagne is wereldwijd van start gegaan, ook op Bonaire.  De campagne wordt georganiseerd door de Afdeling Publieke Gezondheidszorg van het Openbaar Lichaam Bonaire in samenwerking met de huisartsen van Bonaire. De griepprik is gratis verkrijgbaar bij uw huisarts. De griepprik is onder andere voor personen met verlaagde weerstand, luchtweg problemen zoals astma en bronchitis, hart klachten, suiker ziekte, mensen die in de gezondheidszorg werken, verzorgers en/of  familie van personen met verlaagde weerstand en 60 plussers. Het griepvirus kunt u bijvoorbeeld krijgen als iemand die griep heeft dichtbij u hoest, niest, praat of u een hand geeft. De griepprik beschermt u alleen tegen het griepvirus. U bent dus niet beschermd tegen andere virussen, zoals het virus dat verkoudheid geeft. Voor een goede bescherming is het aanbevolen de griepprik elk jaar opnieuw halen.

Voor meer informatie en om te zien of u in aanmerking komt voor de griepprik, kunt u de folder ‘Bescherm uzelf tegen griep’ halen bij uw huisarts. De huisarts kan u informeren of  u in aanmerking komt voor de griepprik. Houdt er rekening mee dat het ongeveer twee weken duurt voordat de griepprik werkt. U kunt dus nog griep krijgen gedurende deze twee weken. Aangeraden wordt om de griep prik  in oktober, vóór het griepseizoen, te halen. De griepprik is  veilig en kan u beschermen tegen griep.

 

KAMPAÑA ANUAL DI VAKUNA DI GRIP 2018

 

Kralendijk – E kampaña anual di e bakuna kontra di grip a kuminsá mundialmente, tambe na Boneiru. E kampaña ta organisá dor di e Departamentu di Salubridat Públiko di Entidat Públiko Boneiru ku kolaborashon ku e dòkternan di kas di Boneiru. Personanan ku ta bin na remarke pa e bakuna kontra di grip ta; personanan ku problemanan respiratorio króniko manera asma I bronkítis, problemanan di kurason, resistensia abou, pashènt di suku, tur personanan ku ta duna kuido na pashèntnan ku resistensia abou  I tur personanan riba e edat di 60. Bo por haña e vírus di grip via un persona ku tin grip kaba ora ku e ta tosa, nister,papia òf duna bo un man. E bakuna di grip ta duna solamente  protekshon kontra e vírus di grip. E bakuna di grip no ta duna protekshon kontra di otro vírusnan manera por ehèmpel e vírus ku ta okashoná verkout. Pa un bon protekshon ta rekomendabel pa bo haña e bakuna di grip tur aña di nobo.

Pa mas informashon i pa wak si bo tambe ta bin na remarke pa haña e bakuna di grip por yama bo dòkter di kas òf buska e foyeto ‘Protehá bo mes kontra di grip’ na bo dòkter di kas. E ta dura mas òf ménos dos siman pa e bakuna di grip kuminsá traha. Pues ta posibel ku bo ta haña grip durante e promé dos siman despues ku bo a haña e vakuna. Ta rekomendabel pa haña e bakuna kontra di grip den e luna di òktober, promé ku e temporada di grip kuminsá. E bakuna kontra di grip ta seif i por protehá bo kontra di grip.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: