Advertisements

Accountancy-opleidingen UoC opnieuw door de NVAO positief beoordeeld / Estudionan di Accountancy na UoC positivamente evaluá dor di NVAO

Accountancy-opleidingen UoC opnieuw door de NVAO positief beoordeeld

 

WILLEMSTAD – Met trots meldt de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen (FdSEW) van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) dat haar opleidingen wo-bachelor Accountancy & Controlling en wo-master Accountancy door de Nederlands-Vlaamse Accreditatie organisatie (NVAO) positief zijn beoordeeld. De opleidingen voldoen aan alle 11 kwaliteitsstandaarden van de NVAO. Studenten die met goed gevolg deze opleidingen afronden, kunnen aansluiting krijgen voor de RA-opleiding in zowel Curaçao als Nederland. Tevens bieden de opleidingen de mogelijkheid om de CPA-opleiding in de V.S. te volgen. 

Elke opleiding aan de UoC moet aan het NVAO-beoordelingskader voldoen zodat de studenten verzekerd zijn van een kwalitatief goede opleiding. De wo-bachelor Accountancy & Controlling en wo-master Accountancy zijn door deze positieve beoordeling opgenomen in het register van geaccrediteerde en positief beoordeelde wo-bachelor- en wo-masteropleidingen. De opleidingen voldoen aan alle accountancyeisen en eindkwalificaties.

Om positief beoordeeld te kunnen worden, is maanden voorbereidend werk nodig. De medewerkers van de opleidingen moeten zelfevaluatierapporten schrijven en verschillende documenten aan de NVAO voorleggen. Op basis daarvan vindt er een visitatiebezoek plaats. Vakinhoudelijke en onderwijskundige experts komen uit Nederland aan de UoC een bezoek afleggen om op basis van het NVAO-beoordelingskader de opleidingen te evalueren. In een flink aantal sessies bevraagt de visitatiecommissie groepen uit alle geledingen van de opleidingen die bij activiteiten van de opleidingen betrokken zijn, waaronder het opleidingsmanagement, de examencommissie van de faculteit, de docenten, vertegenwoordigers vanuit het werkveld, studenten en afgestudeerden. Verder worden alle documenten van interne commissies als examen-, werkveld- en toetscommissie ook grondig bestudeerd. Bovendien doet de visitatiecommissie onderzoek naar de kwaliteit van bijvoorbeeld tentamens, verslagen, werkstukken en eindscripties. Ook het docententeam wordt onderworpen aan een kwaliteitsonderzoek. Al deze stappen horen bij de procedure voor het behalen van dit kwaliteitskeurmerk dat ongeveer 1 jaar in beslag kan nemen. Elke stap in de procedure voldoet aan strenge eisen.

De decaan a.i. van de faculteit, mw. Marvis Koeiman MBA, geeft aan dat door deze positieve beoordeling de faculteit nogmaals een bevestiging heeft gekregen dat haar Accountancy-opleidingen nog steeds voldoen aan de kwaliteitseisen die aan een wetenschappelijke bachelor- of masteropleiding worden gesteld en ook aan internationaal geldende kwaliteitsnormen. Dit is een mijlpaal die alleen behaald kan worden met de inzet van alle medewerkers, management, docenten en studenten. Een dank namens de FdSEW en de UoC voor de inzet van allen die hebben meegeholpen aan het verkrijgen van deze positieve beoordeling.

Op dit moment biedt UoC 26 opleidingen aan, die reeds opnieuw positief zijn beoordeeld. De nieuwe opleidingen zitten in het voorbereidende beoordelingstraject en zullen dit collegejaar 2018 – 2019 door een internationaal panel van experts van de NVAO worden geëvalueerd.

Op de foto: het gebouw van de FdSEW met de faculteitsdecaan a.i. Marvis Koeiman MBA, Marco-Antonio La Cruz MBA CPA CMA CISA CGMA, Program Director Master of Science in Accountancy en Diepak Ganpat  MSc. RC (EMFC), Program Director Bachelor of Science in Accountancy & Controlling.

====================

 

Estudionan di Accountancy na UoC positivamente evaluá dor di NVAO

 

WILLEMSTAD – Fakultat di Siensa Sosial i Ekonómiko (FdSEW) di Universidat di Kòrsou Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) ta orguyoso ku su estudionan di

wo-bachelor Accountancy & Controlling i wo-master Accountancy a ser evaluá positivamente dor di Nederlands-Vlaamse Accreditatie Organisatie (NVAO). E dos estudionan a kumpli ku tur eksigensha mará na e diesun standartnan di kalidat di NVAO. Studiantenan ku terminá e estudionan aki lo por haña afiliashon na e estudio di RA na Kòrsou i Hulanda. Alabes e estudio ta brinda oportunidat pa sigui ku e estudio di CPA na Merka. 

Tur estudio di UoC mester kumpli ku e kuadro di evaluashon di NVAO

(“NVAO-beoordelingskader”) pa asina sigurá e studiantenan estudionan di nivel i kalidat haltu. Dor di e evaluashon positivo di e estudionan di wo-bachelor Accountancy & Controlling i  wo-master Accountancy” nan ta wordu registrá den e registro di estudionan di bachelor i master na nivel universitario akreditá i positivamente evaluá. E estudionan ta kumpli ku tur e diferente eksigensianan di accountancy i kalifikashonnan final.

Pa por risibí un evaluáshon positivo ta lunanan largu di trabou duru mester ser ehekutá. E estudionan mester skibi nan propio rapòrt di evaluashon i tambe mester entregá diferente dokumento na NVAO. Despues di esaki ta sigui un bishita na UoC di profeshonalnan i ekspertonan di enseñansa for di Hulanda pa evaluá e estudionan a base di e

“NVAO-beoordelingskader”.

Den diferente seshon e komishon di ekspertonan for di Hulanda ta hasi pregunta na gruponan afiliá na e estudio, manera entre otro personanan enkargá ku maneho di e estudio, e komishon di èksamen di e fakultat,  dosentenan, representantenan den e sektor di accountancy, studiantenan i graduadonan di e estudio. Tambe tur e dokumentonan di komishonnan interno manera entre otro komishon di èksamen, komishon di representantenan di sektor di accountancy i komishon di evaluashon (toetscommissie) ta ser evaluá profundamente.

Aparte di esei e komishon di ekspertonan for di Hulanda ta investigá e kalidat di e eksamennan, rapòrtnan, produktonan di e studiantenan i tesisnan final. Tambe ta evaluá detayadamente  kalidat di konosementu di dosentenan.

Henter e proseso intensivo akí ku por dura kasi 1 aña, ta forma parti di e prosedura pa por risibí e stèmpel di kalidat (“kwaliteitskeurmerk”). Kada paso den e prosedura tin ku kumpli ku eksigenshanan di kalidat ekstrikto.

Segun e dekano interino di e fakultat, sra. Marvis Koeiman MBA, e evaluashon positivo di NVAO a demonstrá un biaha mas ku e dos estudionan di Accountancy na UoC ta kumpli ku tur e eksigenshanan ku un estudio na nivel universitario di bachelor i master mester mantené na dje. E evaluashon positivo akí ta konfirmá ku e estudionan tin standartnan di kalidat na nivel internashonal. Esaki ta un echo memorabel ku por ser alkansá solamente ku e aporte di tur trahadó, gerente, dosente i studiante. Un danki di parti di FdSEW i UoC ta bai na tur persona ku a kolaborá i aportá pa por a risibí e evaluashon positivo di NVAO.

Na e momentu aki UoC ta ofresé 26 estudio ku resientemente atrobe a ser evaluá positivamente. E estudionan nobo aktualmente ta den trayekto pa ser evaluá durante e aña akademiko aki (2018 – 2019) dor di un pènel di eksperto di NVAO.

Riba potrèt: E edifisio di FdSEW huntu ku e dekano di e fakultat Señora Marvis Koeiman MBA, Sr. Marco-Antonio La Cruz MBA CPA CMA CISA CGMA, Program Direktor Master of Science in Accountancy i S. Diepak Ganpat MSc. RC (EMFC), Program Director Bachelor of Science in Accountancy & Controlling”.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: