Advertisements

Eis 15 jaar gevang voor reeks overvallen Demanda 15 aña prisòn pa seri di atrako

Eis 15 jaar gevang voor reeks overvallen
Demanda 15 aña prisòn pa seri di atrako

Woensdag 26 september 2018 is de rechtszaak van het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao tegen de man C.A.C.-V. (Venezuela, 1991) behandeld. Hij stond terecht voor een reeks van gewelddadige zaken. Het zijn de onderzoeken “Castorweg”, onderzoek “Paseata” en onderzoek “Escape”.
Hij wordt ten laste gelegd onder andere een gewapende overval op 28 april 2016 in de wijk Kanga, een zware mishandeling op 30 maart 2016 waarbij hij een winkeleigenaar door een kogelschot heeft verwond, een gewapende overval op 12 mei 2016 op Toko Hong in de Elmerstraat, een diefstal op 18 mei 2016 in een woning aan de Witteweg en een diefstal gepleegd op 31 mei 2016 en in deze zaken is hem ook vuurwapen bezit ten laste gelegd. Hem wordt ook ten laste gelegd poging doodslag op 31 mei2016 op een politie-agent, diefstal/afpersing 31 mei 2016 van een politie-agent en diefstal/afpersing 31 mei 2016. Verder heeft hij op 18 maart 2018 getracht uit de gevangenis te ontvluchten door zijn cel te vernielen en prikkeldraad door te knippen. Het bleef bij een poging tot ontvluchting.
In deze zaak heeft de Officier van Justitie (OvJ) een gevangenisstraf van 15 jaar voor C.A.C.-V. geëist. Ook is een door een slachtoffer het bedrag van 5.198 guldenals schadevergoeding geëist. De OvJ heeft de rechter gevraagd deze toe te wijzen. De rechter doet over drie weken in deze zaak uitspraak, en wel op 17 oktober om 10 uur ‘s morgens.

Demanda 15 aña prisòn pa seri di atrako

Djárason 26 di sèptèmber a trata den sala di Korte di Hustisia e kaso penal di Ministerio Públiko (OM) Kòrsou kontra e hòmber C.A.C.-V. (Venezuela, 1991). E ta ser sospechá di vários atrako armá i uso di arma di kandela. Ta trata di e investigashonnan “Castorweg”, “Paseata” i investigashon “Escape”.
Dia 28 di aprel 2016 el a kometé un atrako arma riba habitantenan den un kas den bario di Kanga, un maltrato pisá dia30 di mart 2016 na unda el a herida un doño di un tienda ku un arma di kandela, un atrako armá dia 12 di mei 2016 riba Toko Hong den Elmerstraat, un ladronisia dia 18 di mei 2016 den un kas riba Witteweg i un ladronisia kometé 31 di mei 2016. Tambe den e kasonan a akusá e hòmber di poseshon di un arma di kandela. Ademas ta akusá e hòmber di ladronisia/ekstorshon dia 31 di mei 2106 di un polis i intento di asesinato dia 31 di mei 2016 di un polis. Tambe el a trata di hui for di prisòn dia 18 di mart 2018 na unda el a kousa destrukshon den su sel den Blok 4 i kòrta prikkeldraad pa logra hui. E kaso a keda na un intento di huida.
Fiskal di Ministerio Públiko (OM) a hasi un demanda awe den Korte pa un kastigu di prisòn di 15 aña pa C.A.C.-V. Tambe Fiskal a pidi Wes pa otorgá un petishon pa daño i perhuisio di 5.198 florin na un di e víktimanan ku a sufri daño. Wes ta duna su veredikto aki tres siman, riba 17 di òktober 2018 pa 10 or di mainta.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: