Advertisements

Nieuwe CURMIL’ers opgeleid ter ondersteuning Ta Basta Awor

Nieuwe CURMIL’ers opgeleid ter ondersteuning Ta Basta Awor

Met een eindoefening op het schietterrein van Wacawa is een einde gekomen aan de Vehicle Checkpoint (VCP) opleiding van de Curaçaose militie (CURMIL).

De opleiding duurde drie weken en bestond uit drie fasen: de basis procedures van de VCP, scenario gericht trainen & conditie schieten, en de eindoefening waarbij al het geleerde in de praktijk de revue passeert. Met het succesvol afronden van deze opleiding kunnen meer CURMIL’ers het KPC ondersteunen tijdens het actieprogramma Ta Basta Awor (vertaling ‘nu is het genoeg’).

De opleiding is ondersteund door het Korps Politie Curacao (KPC) en de Koninklijke Marechaussee. Samen met deze veiligheidspartners. Tijdens de opleiding zijn diverse scenario’s doorlopen variërend van “Most likely scenarios” (meewerken) tot “Most dangerous scenarios” (geen medewerking).

Met de operatie Ta Basta Awordt wordt door verschillende veiligheidspartners (o.a. Politie, Kustwacht, Douane en Defensie in het Caribisch gebied) intensief samengewerkt in de bestrijding van vuurwapenbezit en geweldscriminaliteit op Curacao.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: