Advertisements

CODE GEEL: VOORZORGSMEDEDELING VOOR EXTREME HITTE Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot zaterdagmiddag 12:00 uur, 15 september 2018.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot zaterdagmiddag 12:00 uur, 15 september 2018.
Opgesteld op:
 vrijdag 14 september 2018, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

CODE GEEL: VOORZORGSMEDEDELING VOOR EXTREME HITTE

Weer:
 Licht tot half bewolkt, warm en vanmiddag vroeg nog een plaatselijke regen- of onweersbui. Later vandaag op de meeste plaatsen droog. Ook morgen kunnen plaatselijk buien voorkomen. Daarnaast blijft het ook dan nog warm.

De verwachte maximumtemperatuur voor vandaag zal 35 ̊C en de minimumtemperatuur 26 ̊C.
Zonsopgang is om 06:25 uur en zonsondergang om 18:37 uur.

Wind: Uit richtingen tussen noordoost en zuidoost en zwak; windkracht 1 tot 2 (1 tot 11 km/uur, 1 tot 6 knopen). Vooral overdag, nu en dan matig; windkracht 3 (12 tot 19 km/uur, 7 tot 10 knopen). Tijdelijk ook uit verschillende richtingen.

Weeroverzicht: In de komende dagen zal vooral overdag van tijd tot tijd meer bewolking boven delen van Curaçao ontwikkelen en kunnen buien ontstaan. De luchtdrukverschillen boven onze regio blijven aanzienlijk klein, aangezien Tropische Depressie Isaac ten noorden van ons eiland langstrekt. Met het verwachte zwakke windpatroon zal het weer vandaag en in het begin van het weekeinde voornamelijk overdag warm aanvoelen. Tegen zondag zal het echter geleidelijk aan harder gaan waaien, waardoor de temperatuur voor het gevoel iets aangenamer wordt.

Zee condities: Rustig en plaatselijk matig met golfhoogtes tussen 0.5 en 1.5 meter (2 tot 5 voet). De hoogste golven zullen zich in deining voordoen.

Significante tropische weersystemen: Het centrum van orkaan Florence bereikte vanochtend vroeg land bij het oostelijk kustgebied van de Verenigde Staten. Tropische Storm Hélène bewoog hedenochtend in noordelijke richting boven de noordoostelijke Atlantische Oceaan en zal het weer gedurende het weekeinde eilanden in de Azoren gaan beïnvloeden. Tropische Storm Isaac is inmiddels afgezwakt tot een tropische depressie boven het oostelijk deel van de Caribische Zee. Tropische depressie Isaac blijft naar verwachting in westelijke richting bewegen en zal ten noorden van ons eiland op een afstand van circa 300 kilometer langstrekken. Tropische Storm Joyce lag vanmorgen ook boven het noordoosten van de Noord-Atlantische Oceaan en blijft voorlopig boven open zee. De Meteorologische Dienst blijft de ontwikkelingen van de zwakke Tropische Depressie Isaac in de gaten houden, terwijl de andere tropische weersystemen niet van belang zijn voor ons weer.

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot zondagmiddag:
 Wisselend bewolkt en voor de rest van zaterdag zal een droog weer heersen. In de nacht van zondag, nogmaals tijdelijk zwaar bewolkt met enkele buien en kans op onweer.

Meteoroloog: Coffie.

OVERZICHT WEERSGESTELDHEID

 

`Weercondities vanmorgen om 08:00 uur Antilliaanse tijd: Condities afgelopen 24 uur:
Station Weertype Max.
Temp.
Min.
Temp.
Neerslag
(°C) (°C) mm
Aruba (Reina Beatrix) half bewolkt 33 27 0.0
Bonaire (Flamingo) onbewolkt 34 27 2.0
Curaçao (Hato) half bewolkt 32 25 2.7
Sint Eustatius (Roosevelt) niet ontvangen 31 25 -.-
Sint Maarten (Juliana) zwaar bewolkt na regenbui 32 25 16.4
Amsterdam zwaar bewolkt 19 8 0.0
Atlanta zwaar bewolkt 32 23 0.0
Bogotá mistbank 19 8 1.0
Havana half bewolkt 32 23 0.0
Kingston half bewolkt 33 26 0.0
Miami half bewolkt 33 25 0.0
New York geheel bewolkt 25 21 sporen
Paramaribo half bewolkt 33 23 0.0
Port of Spain neerslag op afstand 33 25 9.5
San Juan half bewolkt 32 26 6.4
Santo Domingo licht bewolkt 33 25 16.0
Valencia half bewolkt 33 22 -.-

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: