Advertisements

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot vrijdagmiddag 12:00 uur, 14 september 2018.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK

Weersverwachting voor Curaçao en omgeving geldig tot vrijdagmiddag 12:00 uur, 14 september 2018.
Opgesteld op:
 donderdag 13 september 2018, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

Weer: Vandaag, licht tot half bewolkt, zeer warm en droog. Morgenochtend mogelijk, tijdelijk zwaar bewolkt met kans op één of meer plaatselijke buien en een kleine kans op onweer.

De verwachte maximumtemperatuur voor vandaag zal 35 ̊C en de minimumtemperatuur 27 ̊C.
Zonsopgang is om 06:25 uur en zonsondergang om 18:37 uur.

Wind: Overwegend oostelijk en zwak tot matig; windkracht 1 tot 3 (3 tot 19 km/uur, 2 tot 12 knopen). Vannacht, mogelijk tijdelijk variabel en uit uiteenlopende richtingen, af en toe zelfs windstil. windkracht 0 tot 1 (0 tot 5 km/uur, 0 tot 3 knopen).

Weeroverzicht: Door de aanwezigheid van tropische storm Isaac in het noordoostelijk Caribisch gebied, blijft gedurende de komende 24 uur het lokale windveld boven onze regio zeer zwak. Zodanig  wordt het overdag af en toe drukkend warm. Morgenochtend kan de vochtigheid iets toenemen, waardoor de kans op enkele plaatselijke buien kan gaan toenemen.

Zee condities: Overwegend rustig met golfhoogtes tot 1.0 meter (3 tot 5 voet).

Significante tropische weersystemen: Het centrum van orkaan Florence bevond zich hedenochtend vlak nabij  de zuidkust van North Carolina. In de loop van vandaag zal dit systeem het land verder binnentrekken met orkaanwinden hoge golven en veel neerslag. Orkaan Hélène is vandaag verder afgezwakt tot een tropische storm en bevond zich hedenochtend boven de oostelijke Atlantische Oceaan op een afstand van ongeveer 1825 kilometer ten zuidwesten van de Kaapverdische Eilanden. Tropische Storm Isaac trok hedenochtend het Caribisch gebied binnen met zijn centrum tussen de eilanden Martinique en Dominica. Dit systeem is in de afgelopen 24 uur sterk afgezwakt. Isaac trekt in westelijke richting verder en zal in de loop van vrijdagavond op een afstand van meer dan 400 kilometer ten noorden van Curaçao langstrekken. Dit houdt in dat er geen stormwinden op ons eiland verwacht wordt. In de loop van woensdag namiddag ontwikkelde zich nabij de Azoren, subtropische storm Joyce. Dit systeem beweegt zich in een noordoostelijke richting  verder. Geen van deze tropische weersystemen vormen momenteel een bedreiging voor Curaçao. De Meteorologische Dienst blijft desondanks, de ontwikkelingen van de zwakke tropische storm Isaac nauwlettend in de gaten houden.

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot zaterdagmiddag: Half bewolkt met kans op een of meer plaatselijke buien en een kleine kans op onweer. De wind zal naar verwachting vrij zwak blijven.

Meteoroloog: Statia.

OVERZICHT WEERSGESTELDHEID

 

`Weercondities vanmorgen om 08:00 uur Antilliaanse tijd: Condities afgelopen 24 uur:
Station Weertype Max.
Temp.
Min.
Temp.
Neerslag
(°C) (°C) mm
Aruba (Reina Beatrix) half bewolkt 33 27 0.0
Bonaire (Flamingo) onbewolkt 32 27 0.0
Curaçao (Hato) half bewolkt 34 25 0.0
Sint Eustatius (Roosevelt) niet ontvangen 30 25 –.–
Sint Maarten (Juliana) licht bewolkt 32 28 2.3
Amsterdam licht bewolkt 17 8 0.2
Atlanta nevel 32 24 3.3
Bogotá mistbank 18 9 0.0
Havana half bewolkt 32 24 -.-
Kingston licht bewolkt 33 25 2.0
Miami zwaar bewolkt 33 26 0.0
New York geheel bewolkt 26 21 5.8
Paramaribo licht bewolkt 33 23 0.1
Port of Spain neerslag op afstand 31 25 30.1
San Juan half bewolkt 31 27 3.3
Santo Domingo licht bewolkt 32 26 sporen
Valencia niet ontvangen

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: