Advertisements

OM ta aktua fuerte kontra persona ku ta usa violensia kontra polis Hard optreden OM tegen personen di geweld gebruiken tegen politie

OM ta aktua fuerte kontra persona ku ta usa violensia kontra polis
Hard optreden OM tegen personen di geweld gebruiken tegen politie

Dos polis den nan ora liber a tende, dia 25 di ougùstùs 2018, den kareda di 03:15 or.zonido di tiru den sentro di siudat di Kralendijk (Playa). Nan a start ku nan investigashon i a logra detenshon di un persona. Públiko presente a kuminsá ku mete nan mes ku e detenshon. E situashon pa e polisnan tabata di tal índole i menasante pa nan, ku nan a los tiru di atvertensia. A momentu ku a move for di e sitio den outo a bin resultá ku dos shofùr a disidí pa dirigí nan outo riba e polis. Un di nan a ser detené.

E persona aki, J.E.A.J. di 23 aña di edat a drenta riba òrdu di Wes-komisario den su enkarselashon preventivo dia 3 di sèptèmber 2018. Entrante 4 di sèptèmber 2018 a laga e hòmber aki, pendiente a su kaso den Korte i bou di kondishon estrikto, bai kas. Riba òrdu di Fiskal di OM BES e no mag bandoná Boneiru sin pèrmit di Fiskal i e tin ku tene su mes na tur regla di Reclassering. Ku e no tene su mes na e kondishonnan aki lo e keda detené di nobo.

OM BES ta informá ku lo aktua ku man duru kontra persona ku ta usa violensia kontra polis.

Hard optreden OM tegen personen di geweld gebruiken tegen politie

Op 25 augustus 2018, omstreeks 03.15 uur, werd in het centrum van Kralendijk (Playa) door politiemensen een schot gehoord. Twee politiemensen, die in vrije tijd daar aanwezig waren stelden een onderzoek in. Nadat een persoon met een vuurwapen werd aangehouden door de politie ging een grote groep omstanders zich met die aanhouding bemoeien. De situatie werd voor de politiemensen zo bedreigend dat ze enkele waarschuwingsschoten hebben gelost. Bij het wegrijden door twee bestuurders werd er door hen ingereden op de politie. Een van hen kon worden aangehouden.

Deze persoon de 23-jarige J.E.A. J. werd op 3 september door de Rechter-commissaris vanwege dit ernstige feit in bewaring gesteld. Met ingang van 4 september werd deze persoon in afwachting van de terechtzitting onder strenge voorwaarden geschorst. Zo mag hij zich onder andere zonder toestemming van de Officier van Justitie zich niet verwijderen van Bonaire en moet hij zich houden aan de aanwijzingen van de Reclassering. Als hij zich niet houdt aan de voorwaarden wordt hij weer opgesloten.

Het OM BES laat verder weten dat tegen personen die geweld plegen tegen politiemensen streng wordt opgetreden.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: