Advertisements

De ongeveer 2.500 passagiers van het cruiseschip ‘Brilliance of the Seas’ kregen vrijdagavond de melding dat ze naar hun hut moesten. Dit om te controleren of iedereen aan boord was.

De ongeveer 2.500 passagiers van het cruiseschip ‘Brilliance of the Seas’ kregen vrijdagavond de melding dat ze naar hun hut moesten. Dit om te controleren of iedereen aan boord was. Alle activiteiten werden ook stil gelegd. Een passagier had namelijk alarm geslagen, omdat mogelijk een andere opvarende overboord was gevallen. De passagier zat buiten en zag een andere persoon op een ander dek op zijn balkon zitten. Toen hij even naar binnen ging en vervolgens naar buiten kwam, zat de persoon er niet meer waarop hij alarm maakte.

Het cruiseschip waarschuwde daarop volgend het omliggende scheepvaartverkeer om uit te kijken naar de mogelijke drenkeling. Dit bericht werd opgevangen op het Kustwachtcentrum en daar ondernamen ze meteen actie. Er werd contact gezocht met de Brilliance of the Seas. Daarnaast werden de Kustwachthelikopter en drie reddingboten van de KNRM – Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij gealarmeerd.

Voor de bemanning van het cruiseschip was het ditmaal dus geen oefening, maar een serieuze actie waarbij alle procedures doorlopen werden. Na uitvoerige checks bleek iedereen aan boord en vervolgde het cruiseschip de reis naar Amsterdam.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: