Advertisements

Warda Costa na Aruba a hanja informacion di RCC pa un Search and Rescue (SAR) suit di Aruba. Un boto tabata den peliger.

24 augustus 2018

 

Gister middag, 24 augustus, om 14:05 uur kwam er een melding binnen bij het Joint Rescue & Coordination Center (JRCC) van de Kustwacht dat er een vaartuig in nood verkeerde. Op aanwijzing van het JRCC is de Kustwacht Steunpunt Aruba op zoek gegaan naar het vaartuig. Tegen 15:28 uur is het vaartuig ‘Fish Kraze’  3 mijl zuid van Aruba gevonden en is door de Kustwacht naar de Commandeursbaai gesleept.

De kapitein verklaarde dat hij vanaf 08:00 op weg was naar Bonaire met het vaartuig dat hij had gekocht. Hij verklaarde dat tegen 11:00 uur de motor plotseling uit viel en niet meer wilde opstarten. Volgens de kapitein had hij zijn VHF radio nog niet geïnstalleerd. Het vaartuig begon terug te drijven naar Aruba, hierdoor kon de kapitein met zijn mobiele telefoon contact krijgen met zijn vrouw. Daarna heeft zijn vrouw contact opgenomen met de hulpdiensten. De kapitein was blij en opgelucht bij het zien van de Kustwacht. De Kustwacht is er altijd om in nood te helpen maar men moet ervoor zorgen dat men nooit zonder of zonder goed werkende communicatiemiddelen de zee op gaan.

 

24 Ougusto 2018

 

Ayera atardi banda di 14:05 or stacion di Warda Costa na Aruba a hanja informacion di RCC pa un Search and Rescue (SAR) suit di Aruba. Un boto tabata den peliger. E team di Warda Costa a sali mes ora pa bai busca e boto basá riba e posicion cu RCC a duna nan. Banda di 15:28 a bin hanja e boto ‘FISH KRAZE’ cu tabata 3 miya suit di cabes di Aruba. E motor di e boto tabata danjá. Warda Costa a cuminsa tou e boto bin tera cu né pa hibele Commandeursbaai..

Capitan a declara cu for di 8:00 di mainta nan a sali for di waf pa bay cu e boto cu nan a cumpra, Boneiru. Banda di 11 :00 or ora cu nan tabata 16 miya zuid di cabes di aruba, e motor a paga cu nan y no kier a sende mas. Segun e kapitan e VHF no tabata traha pa motibo cu e no a instala esaki.  Dor ku e boto a keda drif bin abou bek e a logra hanja un tiki senjal ku su telefon ku e por a yama su casá  anto splika e situacion. E casá a tuma contacto ku  e medionan di asistencia. E kapitan hunto cu e otro persona cu tabata abordo a keda masha contento y aliviá ku e presencia di Warda Costa. Warda Costa semper tey pa yuda pero tin ku soru ku no ta bai laman sin medio di comunicacion of ku no ta traha.

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: