Advertisements

DIPUTADO HUBERT MARTIS A RISIBI VICE KONSÙL KOMERSIAL CHINES / GEDEPUTEERDE HUBERT MARTIS ONTVANGT COMMERCIEEL VICE-CONSUL UIT CHINA

DIPUTADO HUBERT MARTIS A RISIBI VICE KONSÙL KOMERSIAL CHINES

 

Kralendijk – Resientemente diputado Hubert Martis a risibí Sra. Wang Q (pronunsiá Q=Ku), vise kònsùl  komersial di Konsulado Chines situá na Kòrsou. Meta di e bishita tabata un bishita di kortesia diplomátiko i pa eksplorá e posibilidat di invershon riba nos isla den kua Bonaire i China por buska koperashon regional den komersio, unda nos ta fortalesé nos posishon komo parti di Hulanda den kuadro di e relashon eksistente entre Reino Hulandes ku China.

 

Tabata tin bastante tópiko ku a ser manehá durante e kombersashon, entre otro:

  • Produkshon di energia ku ta resultá den kosto haltu di awa i elektrisidat
  • Kosto di transporte ku ta resultá kosto haltu di alimentashon
  • Haf di karga i kònteiner ku por akapará barkunan grandi i sirbi komo HUB pa otro islanan den Karibe
  • Invershonista den proyekto di Ferry pa komunikashon marítimo entre e islanan ABC
  • Den kuadro di nos Aeropuerto invershon den un fasilidat di Fuel Tank den kua nos puerto por sirbi komo un Hub aero pa komersio di transporte aero pa kontinentenan

 

Ta di apuntá ku negosiantenan i invershonistanan Chines riba nos isla di Bonaire ta manehá bar, restorant, snèk, supermerkado i hotèl. Trasendente di e hecho aki ta ku den tempu nos

kosuidadanonan Boneriano tambe por aktivá su mes riba diferente tereno di komersio internashonal unda Boneiru por sirbi komo sentro di komersio di transbordo di komersio i supli merkansia pa otro teritorionan den Karibe, Latino Amérika huntu ku kontrapartenan Chines. A palabra ku Guandong TV lo bishita Boneiru pa traha un promoshon pa pasa na televishon pa ku e meta aki. E mihó manera di bende Boneiru ta di laga mas siudadano Chines haña informashon di Boneiru.

 

Boneiru ta brinda e industria di salu (na Cargill den kua su aktividat primario ta eksportá salu no rafina pa kontinente Merikano i Europeo. E intenshon den futuro mester bira ku ta atraé kompania Chines pa eksportá salu pa China region Asiatiko.

E maneho ekonómiko di Gobièrnu di Boneiru i alabes diputado Hubert Martis ta atraé komersiantenan Chinesnan den region mirando ku China ta distante sinembargo tambe trata di partisipá den Mishon ekonómiko ku Hulanda ta hasi regularmente.

 

====================

 

GEDEPUTEERDE HUBERT MARTIS ONTVANGT COMMERCIEEL VICE-CONSUL UIT CHINA

 

Kralendijk – Onlangs heeft gedeputeerde Hubert Martis mw Wang Q (spreek uit: Q=Ku), commercieel vice-consul van het Chinees Consulaat, gevestigd op Curacao, ontvangen. Het doel van het bezoek was een diplomatisch beleefdheidsbezoek en om de mogelijkheden voor investeringen op ons eiland te verkennen, waarbij Bonaire en China op zoek kunnen gaan naar regionale samenwerking in de handel, waarbij wij onze positie als deel van Nederland versterken in het kader van de bestaande relaties tussen het Koninkrijk en China.

 

Meerdere onderwerpen zijn naar voren gekomen tijdens het gesprek, onder andere:

  • Energieproductie die resulteert in hoge water- en stroomkosten.
  • Transportkosten die resulteren in hoge kosten van voedingsmiddelen.
  • Een vracht- en containerhaven die grote schepen kan ontvangen en dienen als HUB voor andere eilanden in de Cariben.
  • Investeerders in het Ferry-project voor een zeeverbinding tussen de ABC-eilanden.
  • In het kader van onze luchthaven, investering in een brandstofopslag waarbij onze luchthaven kan dienen als luchtvaart-hub voor de commerciële luchttransport naar de continenten.

 

Chinese ondernemers en investeerders op Bonaire exploiteren bars, restaurants, snackbars,

supermarkten en hotels. Met de tijd kunnen ook onze Bonairiaanse medeburgers zich op

verschillende internationale handelsterreinen ontwikkelen waarbij Bonaire kan dienen als

handelscentrum voor overslag van handelswaar naar andere landen in de Cariben en Latijns

Amerika samen met Chinese partners. Met dit doel voor ogen is er afgesproken dat Guandong TV

Bonaire zal bezoeken voor het produceren van televisie-promotie.

 

Bonaire heeft de zoutindustrie (bij de Cargill) met als primaire activiteit het exporteren van niet-geraffineerd zout naar het Amerikaanse en Europese vasteland. De bedoeling is dat in de toekomst Chinese bedrijven aangetrokken worden om zout te exporteren naar China en de Aziatische regio. Het economisch beleid van het Bonairiaanse eilandbestuur en tevens van gedeputeerde Hubert Martis is erop gericht om Chinese ondernemers in de regio aan te trekken vanwege de grote afstand waarop China ligt, maar ook om te proberen deel te nemen aan de economische missies die Nederland regelmatig uitvoert.

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: