Advertisements

Dia Habrí Korte Kòrsou Ta buska: hóbennan entre 15 ku 20 aña ku ke ta abogado, sospechoso òf fiskal un ratu / Open dag vestiging Curaçao Gezocht: jongeren tussen 15 en 20 jaar die even advocaat, verdachte of Officier van Justitie willen zijn

Dia Habrí Korte Kòrsou

Ta buska: hóbennan entre 15 ku 20 aña ku ke ta abogado, sospechoso òf fiskal un ratu

 

Willemstad – Korte di Hustisia di Kòrsou ta buska hóbennan ku lo ke para un ratu den sapatu di un abogado, un sospechoso òf fiskal. Nan por haña e oportunidat aki den un Moot Court (korte pa praktiká) durante di e Dia Habrí di Korte di Kòrsou djadumingu 14 di òktober 2018.

 

Hóbennan ku por konvensé otronan

Pa e Moot Court nos ta buska hóbennan entre 15 ku 20 aña. Bo ta gusta konvensé otronan di bo punto di bista? Bo ke hunga ròl di sospechoso? Lo bo ke ta abogado pa un dia, defendé un sospechoso i konvensé hues ku e sospechoso ta inosente? Òf bo ke para na lado di Ministerio Públiko i prueba ku e sospechoso a kometé un akto penal i mester haña kastigu pa esaki? Esaki ta bo chèns! Bou di guia di un fiskal i un abogado lo bo wòrdu prepará pa e Moot Court. E Moot Court ta na papiamentu.

Hues durante Moot Court

Durante di e Dia Habrí nos lo skohé un bishitante pa sinta huntu ku e hues pa duna un veredikto riba e kaso penal den e Moot Court. Tur ku ta interesá ku tin 15 aña òf mas por bishitá e Dia Habrí di Korte dia 14 di òktober i duna su nòmber. Algu promé ku e Moot Court kuminsá ta skohe e ‘hues’ èkstra.

Registrá

Registrá promé ku 13 di sèptember pa e Moot Court dor di manda un mail pa sabrina.desmet@caribjustitia.org. Tin espasio pa 5 hóben. Si nos haña registrashon di mas hóben nos lo hasi uso di loting pa skohe 5 nòmber.

==============

 

Open dag vestiging Curaçao

Gezocht: jongeren tussen 15 en 20 jaar die even advocaat, verdachte of Officier van Justitie willen zijn

 

Willemstad – De vestiging Curaçao van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie is op zoek naar een aantal jongeren, die graag even in de schoenen willen staan van een advocaat, een verdachte of een Officier van Justitie. Zij kunnen deze kans krijgen in een Moot Court (oefen rechtbank) tijdens de Open Dag van de vestiging Curaçao op zondag 14 oktober 2018.

 

Jongeren met overtuigingsvermogen

Voor de Moot Court zoeken wij jongeren tussen 15 en 20 jaar. Houd je ervan om anderen van je standpunt te overtuigen? Vind je het leuk om de verdachte te spelen? Zou je graag voor een dag advocaat willen zijn, een verdachte verdedigen en de rechter overtuigen dat hij of zij onschuldig is? Of wil je juist aan de kant van het Openbaar Ministerie staan en bewijzen dat de verdachte wel degelijk een strafbaar feit heeft gepleegd en gestraft moet worden? Dan is dit je kans! Onder begeleiding van een Officier van Justitie en een advocaat word je voorbereid op de Moot Court. De Moot Court is in het Papiaments.

 

Moot Court Rechter

Een gelukkige bezoeker mag op de Open Dag naast de rechter zitten en samen met de rechter een oordeel geven over de strafzaak in de Moot Court. Iedere geïnteresseerde vanaf 15 jaar mag zijn of haar naam op de Open Dag op 14 oktober opgeven om mee te doen als rechter in de Moot Court. Vlak voordat de zitting begint wordt de extra ‘rechter’ uitgekozen.

 

Aanmelden

Meld je vóór 13 september 2018 aan voor de Moot Court door een mail te sturen naar sabrina.desmet@caribjustitia.org. Er is plek voor 5 jongeren. Als wij meer aanmeldingen binnen krijgen zullen wij door middel van loting 5 namen uitkiezen.

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: