Advertisements

DJASABRA PA MAS O MENOS 13:48 A DRENTA UN MELDING NA RCC DI WARDAKOSTA KU TIN UN BOTO TA SINK KU 9 PERSONA ARIBA

Zaterdagmiddag om ongeveer 13:48 kreeg het RCC van de Kustwacht CARIB een melding binnen dat er een boot was omgeslagen ter hoogte van Boca Sami in open zee en dat er negen (9) personen in het water liggen.

De interceptor I-03 is meteen vertrokken richting Boca Sami. Tegelijkertijd is de Citro opgeroepen om parraat te staan voor eventuele assistentie.

Ter hoogte van Korredor kreeg de commandant van de I-03 de melding dat alle drenkelingen (9 pax) veilig aan land waren gekomen. De commandant van de I-03 is voor de zekerheid gaan kijken of iedereen inderdaad in orde was. Bij aankomst van de kustwacht interceptor constateerde de kustwacht dat het omgeslagen boot half gezonken was. Een ter plekke aanwezige grote boot heeft nog geprobeerd om de half gezonken vaartuig te slepen. Dit is niet gelukt. De Citro is opgeroepen om het slepen over te nemen maar tegen 14:26 was de vaartuig gezonken. Nadat de Kustwacht had geconstateerd dat iedereen in orde was en dat de gezonken vaartuig geen gevaar was voor de scheepvaart heeft de bemanning van de I-03 de SAR actie beëindigd. Met dank aan de Citro collega’s voor de snelle respons.

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: