Advertisements

TUMA KONTAKTO KU DEPARTAMENTU DI ENSEÑANSA OBLIGATORIO ORA DI BIAHA NA MOMENTU KU NO TIN FAKANSI DI SKOL  / NEEM CONTACT OP MET DE AFDELING LEERPLICHT VAN HET OLB BIJ HET OP REIS GAAN BUITEN DE SCHOOLVAKANTIES OM

TUMA KONTAKTO KU DEPARTAMENTU DI ENSEÑANSA OBLIGATORIO ORA DI BIAHA NA MOMENTU KU NO TIN FAKANSI DI SKOL

 

Kralendijk – Fakansi ta den su delaster siman pa despues nos start un aña eskolar nobo 2018-2019. Pa esaki Gobièrnu ta Boneiru kier rekordá mayor- i tutornan di hóbennan bibá na Boneiru ku den kuadro di e lei di enseñansa obligatorio tur hóben entre 4 pa 18 aña mester ta inskribí na un skol i bishita esaki regularmente.

E ámtenar di enseñansa obligatorio lo hasi un investigashon na komienso di aña eskolar pa kontrolá esaki. Si akaso e hóben no ta inskribí ainda na un skol, hasi esaki mas pronto posibel pa evitá kualke inkumbiniensia ku e ámtenar di enseñansa obligatorio.

Gobièrnu di Boneiru kier rekordá mayor- i tutornan tambe riba e proseso pa pidi dia liber èkstra pa e yu durante dianan di skol. Tene na kuenta ku pa por hasi evaluashon e proseso ta mará na tempu i kondishonnan. E departamentu di enseñansa obligatorio lo no aseptá petishon hasí riba man. Den kaso di urgensia semper tin solushon. Kòrda riba e karta di motivashon pa e petishon i e pruebanan nesesario relashoná ku e petishon. Pasashi di un buelo kumprá adelantá no ta un prueba i nos no aseptá esaki pa hasi petishon pa dia èkstra liber durante dianan di skol. Pa mas informashon tokante e proseso pa pidi dia liber èkstra pa yu durante dianan di skol por tuma kontakto ku e departamentu di enseñansa obligatorio via telefòn +5997172211 òf via imeil leerplicht@bonairegov.com, leerplichtbonaire@gmail.com.

Gobièrnu di Boneiru ta deseá tantu mayor, tutor komo nos hóbennan un komienso di aña eskolar 2018-2019 fruktífero ku hopi ánimo pa logra lo máksimo riba e tereno di enseñansa.

 =========

 

NEEM CONTACT OP MET DE AFDELING LEERPLICHT VAN HET OLB BIJ HET OP REIS GAAN BUITEN DE SCHOOLVAKANTIES OM       

 

Kralendijk – De vakantie is zijn laatste week ingegaan en daarna starten wij met het nieuwe schooljaar 2018-2019. Het Bonairiaanse eilandbestuur wil alle ouders en voogden van kinderen die op Bonaire wonen eraan herinneren dat in het kader van de leerplichtwet alle kinderen en jongeren tussen 4 en 18 jaar ingeschreven moeten staan op een school en deze regelmatig bezoeken.

De leerplichtambtenaar zal aan het begin van het schooljaar een onderzoek doen om dit te controleren. In het geval dat een kind nog niet ingeschreven staat op een school, moet u dit zo spoedig mogelijk doen om mogelijk ongemak met de leerplichtambtenaar te voorkomen.

Het Bonairiaanse eilandbestuur wil ook alle ouders en voogden herinneren aan de procedure om extra vrije dagen aan te vragen voor een kind tijdens schooldagen. Gelieve er rekening mee te houden dat om een evaluatie te kunnen doen de procedure gebonden is aan tijd en voorwaarden. De afdeling leerplicht neemt geen verzoeken in behandeling die op het laatste moment gedaan worden. Voor urgentiegevallen is er altijd een oplossing. Denk aan de begeleidende motivatiebrief en noodzakelijke bewijsstukken bij het verzoek. Van tevoren gekochte vliegtickets vormen geen bewijs en worden niet geaccepteerd om een verzoek in te dienen voor extra vrije dagen gedurende schooldagen. Voor meer informatie over de procedure om extra vrije dagen aan te vragen voor uw kind(eren)  gedurende schooldagen kunt u contact opnemen met de afdeling leerplicht via telefoonnummer +5997172211 of via email leerplicht@bonairegov.com, leerplichtbonaire@gmail.com.

Het Bonairiaanse eilandbestuur wenst zowel ouders en voogden als kinderen en jongeren een succesvol begin van het schooljaar toe met veel inzet om het maximale op onderwijsterrein te bereiken.

 

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: