Advertisements

Den ougùstùs KPCN ta bai inisiá kòntròl riba konsumo di alkohòl/KPCN gaat in augustus van start met alcoholcontroles

Den ougùstùs KPCN ta bai inisiá kòntròl riba konsumo di alkohòl
Den e luna di ougùstùs 2018 Kuerpo Polisial Hulanda Karibense, den kolaborashon ku Ministerio Públiko BES, lo start ku kòntròlnan riba konsumo di alkohòl. KPCN ta inisiá ku e akshon aki, na Boneiru promé, ku propósito/intenshon pa konsientisá e siudadanonan pa ku nan responsabilidat den tráfiko.

Ku frekuensia polis sa para shofùrnan ku ta kore bou di influensia di alkohòl. Ademas tin indikashon ku ta kore bou di influensia di alkohòl na okashon di vários aksidente.
KPCN a buska aparatonan pa hasi e asina yama ‘ blaastest’, ku por mustra si tabatin konsumo di alkohòl. Dependiendo di e resultado por hasi mas investigashon pa medio di un asina yama ‘Adem Analyse Apparaat’. E aparato aki ta midi e porsentahe di alkohòl (UGL) den e rosea saká.
Durante di e kòntròlnan representantenan di Ministerio Públiko lo ta presente. Na momentu ku konstatá ku a surpasá e límite, e shofùr ta haña un but i, si ta aplikabel lo hasi detenshon nan pa saka raton. Tambe por pone prohibishon pa kore.
Si para bo pa un kòntròl di tráfiko/’blaastest’, bo ta obligá pa koperá. Si no koperá, bo ta haña un but.
Ta ehekutá e maneho ‘lik op stuk’ (atendé mesora ku un kaso) akí ku e meta pa tene e korementu bou di influensia di alkohòl bou di kòntròl i asina mehora e seguridat den tráfiko.

KPCN gaat in augustus van start met alcoholcontroles
In de maand augustus 2018 gaat het Korps Politie Caribisch Nederland, in samenwerking met het Openbaar Ministerie BES, van start met alcoholcontroles. Het KPCN start deze actie, eerst op Bonaire, met het voornemen de burgers bewust te maken van hun verantwoordelijkheid in het verkeer.
Met regelmaat houdt de politie bestuurders aan die onder invloed rijden. Ook blijkt dat bij diverse verkeersongevallen er een indicatie is voor rijden onder invloed
Er is blaasapparatuur aangeschaft die kan aantonen of er alcohol is geconsumeerd. Afhankelijk van het resultaat van de test kan er door middel van een Adem Analyse Apparaat verder onderzoek worden verricht. Het Adem Analyse Apparaat meet het alcohol percentage (UGL) in de uitgeademde lucht.
Tijdens de controles zullen vertegenwoordigers van het Openbaar Ministerie aanwezig zijn. Bij geconstateerde overschrijdingen zal de bestuurder een boete krijgen en, indien van toepassing, zullen er aanhoudingen ter ontnuchtering worden verricht. Ook kan er een rijverbod worden opgelegd.
Indien u voor een verkeerscontrole/blaastest staande wordt gehouden bent u verplicht mee te werken. Werkt u niet mee dan krijgt u een geldboete.
Dit ‘lik op stuk’ beleid wordt ingevoerd ter handhaving van het rijden onder invloed om zo de veiligheid in het verkeer te verbeteren.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: