Advertisements

Met traditionele saluutschoten heeft de Koninklijke Marine vanochtend de eerste deelnemer aan Velas Latinoamérica Curaçao 2018 verwelkomd in Willemstad

Met traditionele saluutschoten heeft de Koninklijke Marine vanochtend de eerste deelnemer aan Velas Latinoamérica Curaçao 2018 verwelkomd in Willemstad. De eer viel te beurt aan de Chileense viermaster “Esmeralda” die samen met nog 7 andere tallships Willemstad aandoen voor een groot Sail-evenement van drie dagen.

Tussen de imposante zeilschepen door arriveert vanmiddag om 15.00 uur ook Zr.Ms. Friesland van de Koninklijke Marine, het nieuwe stationsschip van Defensie in het Caribisch gebied.

Vanavond om 19.00 vindt de opening van het evenement plaats op het Brionplein in Willemstad opgeluisterd door de Marinierskapel der Koninklijke Marine. Defensie in het Caribisch gebied geeft ook acte de presence op maandag en dinsdag met demonstraties boven de Sint Annabaai en activiteiten op de Kleine Werf (Punda) en de Motetwerf (Otrabanda). De marinierskapel geeft maandagavond om 21.30 een concert op het Brionplein met zangeres Izaline Callister.

Aanstaande woensdag 18 juli zullen de tallships vanaf 09.00 Willemstad weer verlaten.

 

 

 

 

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: