Advertisements

Marinebasis Parera – Curacao Nieuwe commandant voor ondersteuningsschip Zr.Ms. Pelikaan

Marinebasis Parera – Curacao

Nieuwe commandant voor ondersteuningsschip Zr.Ms. Pelikaan

Ten overstaande van de bemanning van Zr.Ms. Pelikaan, genodigden en collega’s heeft commandant, luitenant ter zee der eerste klasse Menno van der Eerden, het commando over het ondersteuningsschip neergelegd. In zijn speech blikte LTZ1 van der Eerden terug op zijn commandoperiode van de afgelopen 2,5 jaar. Een schip met een kleine bemanning, maar die de afgelopen jaren wel van waarden is gebleken vanwege haar strategisch transportcapaciteit. De commandant bedankte de gehele bemanning voor het unieke commando dat hij heeft mogen voeren. Daarbij zette hij nog enkele bemanningsleden specifiek en het thuisfront van de bemanning apart in het zonnetje.

Het commando is overgedragen aan ranggenoot David Boom. De nieuwe commandant is geen onbekende in de regio. In zijn vorige functie was hij de Eerste Officier van stationsschip Zr.Ms. Holland. In 2016 heeft hij met dit schip samen met Zr.Ms. Pelikaan noodhulp geleverd op Haiti na de passage van orkaan Matthew.

Traditiegetrouw overhandigde de jongste matroos de oorlogswimpel aan de aftredende commandant.

Pelikaan
Zr.Ms. Pelikaan is het permanente transportschip van het Commandement der Zeemacht in het Caribisch gebied. Naast ondersteuning bij reguliere oefeningen van eenheden, heeft het schip de afgelopen jaar noodhulp verleend op de bovenwindse eilanden en Dominica na de passages van orkanen Irma, Jose en Maria.

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: