Advertisements

Gift ‘Ronde van Aruba’ voor nieuwe Stichting

Gift ‘Ronde van Aruba’ voor nieuwe Stichting

SAVANETA – Op 18 en 19 mei 2018 organiseerde bureau sport van de Marinierskazerne voor de 26ste keer het grootse sportevenement van Aruba, de ‘Ronde van Aruba’. Een hardloopwedstrijd over 72 kilometer die individueel, in duo’s of met viertallen kan worden gelopen.

Elk jaar schenkt de organisatie de opbrengt van het evenement aan een goed doel. Dit jaar is dat de recent opgerichte Stichting ‘Vrienden van het Sportcentrum San Nicolas’ geworden. De voorzitster Shaïra Laclé mocht in het bijzijn van de twee andere bestuursleden, penningmeester Rayron Thiel en secretaris Paul Vlaar, de check van 2.500,- AWG in ontvangst nemen uit handen van de organisatoren Sym en Sebastiaan.

De genoemde Stichting heeft als doel om kansarme kinderen en jongeren in omgeving San Nicolas de kans te geven om sport te beoefenen. Het gaat om extra activiteiten en ondersteuning die het aanwezige sportcentrum zelf niet kan faciliteren. Shaïra Laclé legt uit: ‘We hopen dat het Sportcentrum echt het hart van de buurt kan worden, gericht op sport, bewegen en begeleiding. Onze Stichting wil het centrum ondersteunen om dit doel te behalen. Met extra budget kan zij meer kansarme jongeren met sport in contact brengen en laten ervaren wat sport met een mens kan doen. Een mooie doelstelling. Wie de jeugd heeft, heeft immers de toekomst!’.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: