Advertisements

Apertura ofishal ‘Huntu Grandi den mi Bario’ / Officiële Opening ‘Huntu Grandi den mi Bario’

Apertura ofishal ‘Huntu Grandi den mi Bario’

12 di yüli 2018

Willemstad – Awe e apertura ofishal di e proyekto ‘Huntu Grandi den mi Bario’ a tuma lugá na Hòfi Wayaká. E meta di e proyekto aki ta pa saka grandinan for di nan isolashon i pa stimulá nan partisipashon den komunidat. E proyekto aki ta un inisiativa di Fundashon Birgen di Rosario den kolaborashon ku Fundashon Nos Ansiano Foster Plan.

Grandinan for di 60 aña ku ta biba den barionan Wishi, Marchena, St. Helena, Welgelegen i bisindario por partisipá na aktividatnan ku ta tuma lugá tur djaweps for di 9 or di mainta te ku 5 or di atardi den Hòfi Wayaká. E grandinan ta haña kos di bebe, kome i kuminda kayente. Pasadia Mi Amparo ta responsabel pa e aktividatnan ku ta wòrdu organisá i e proyekto ta haña sosten di un kordinadó i un grupo di boluntario. Na diferente manera e dos fundashonnan ta trata na mehorá e salú físiko i mental di e grandinan. Grandinan por diskutí tokante tópikonan aktual, kompartí konosementu i hunga diferente spèl manera domino, dam i “Mens erger je niet”. Regularmente e grandinan por disfrutá di komedia tambe. Tambe ta organisá keirumentu den bus.

Dia 11 di yanüari, Fundashon Birgen di Rosario i Fundashon Nos Ansiano Foster Plan a lansa e proyekto ‘Huntu Grandi den mi Bario’ ku lo kontinuá pa un aña. Na kuminsamentu di e proyekto, nuebe hende grandi a partisipá i e kantidat aki a oumentá na 71 hende grandi. Danki na Fundashon Nos Ansiano Foster Plan ta posibel pa e hende grandi paga tur siman un kontribushon di solamente Naf 5. Señora Corry van Hemert a duna un parti di su herensia na Fundashon Nos Ansiano Foster Plan i e fundashon a usa e sèn pa finansiá e proyekto. ‘Huntu Grandi den mi Bario’ por kontinuá pa un periodo mas largu si Fundashon Birgen di Rosario risibí mas fondo pa e proyekto aki.

===============

 

Officiële Opening ‘Huntu Grandi den mi Bario’

12 juli 2018

 

Willemstad – In Hòfi Wayaká vond vandaag de officiële opening plaats van het project ‘Huntu Grandi den mi Bario’. Het doel van dit project is om ouderen uit hun isolement te halen en de participatie in de samenleving te stimuleren. Dit project is een initiatief van Stichting Birgen di Rosario in samenwerking met Fundashon Nos Ansiano Foster Plan.

Senioren burgers vanaf 60 jaar oud die in de buurten Wishi, Marchena, St. Helena, Welgelegen en omliggende omgeving wonen, kunnen elke donderdag van 9 uur ’s morgens tot 5 uur ’s middags aansluiten bij de activiteiten die plaatsvinden in het hofje. Tevens wordt er op deze dag voor eten en drinken gezorgd. De activiteiten worden georganiseerd onder leiding van Pasadia Mi Amparo en met ondersteuning van een coördinator en een groep vrijwilligers. Op verschillende manieren trachten de stichtingen om de mentale en fysieke gezondheid van ouderen te bevorderen. Ouderen kunnen discussiëren over verschillende actuele onderwerpen, kennis uitwisselen en meedoen aan gymnastiek en groepspelen zoals domino, dam en “Mens erger je niet”. Ook wordt regelmatig komedie opgevoerd voor de senioren burgers. Voorts worden er bustrips georganiseerd.

Op 11 januari 2018 lanceerden Stichting Birgen di Rosario en Fundashon Nos Ansiano Foster Plan het project ‘Huntu Grandi den mi Bario’ dat een jaar lang zal worden uitgevoerd. Aan het begin van het project namen 9 ouderen deel en inmiddels participeren 71 ouderen in het project. Dankzij de financiering van Fundashon Nos Ansiano Foster Plan is het mogelijk dat de ouderen een bescheiden contributie van Naf 5 per persoon per week betalen. Mevrouw Corry van Hemert droeg een deel van haar erfenis over aan Fundashon Nos Ansiano Foster Plan en met dit geld werd het project gefinancierd. Indien Stichting Birgen di Rosario extra gelden ontvangt voor het project ‘Huntu Grandi den mi Bario’, kan het project worden voortgezet.

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: