Advertisements

Akshon “deskuento riba but” eksito total; Asistensia hopi bon, akshon te 31 di yüli / Actie “korting op boete” zeer geslaagd; Opkomst heel goed, actie nog tot 31 juli

Akshon “deskuento riba but” eksito total; Asistensia hopi bon, akshon te 31 di yüli
Un total di 125 persona a hasi uso di e “akshon di deskuento” di Ofisina Paga Bo But. OM a kobra entre 15 di yüni i 11 di yüli un montante di 33.231 florin na but habrí. Tur 125 persona a risibi un deskuento konsiderabel riba nan pago. Un eksito pues. E akshon ta balido te 31 di yüli 2018.
Heiko de Jong, Fiskal Mayò di Ministerio Publiko ta bisa di ta hopi satisfecho ku e asistensia te aworaki. “Ta trata di un akshon di un biaha i hopi uniko pa paga bo butnan habri i risibi un redukshon riba bo pago. Si esun ku but habrí pasa prome ku 31 di yüli, OM lo duna u deskuento pa loke ta trata e gastunan di amonestashon. Hasi bon uso di e chèns uniko aki”, di akuerdo ku De Jong.
Ministerio Públiko (OM) Kòrsou a mustra e aña tra’i lomba na diferente okashon riba e importansia pa paga bo but na ora. Entrada di but a kasi dòbel den 2017, pero tin ketu bai un montante grandi ainda pa ser kobrá. Vários di nan ku gastunan haltu di amonestashon. OM ke evitá ku durante periodo di vakashon bo no por biaha pa eksterior pa motibu ku bo tin ku paga bo but habri na airopuerto Hato.
Pa e motibu aki OM ta ofresé pa un biaha so e chèns pa paga e but habri sin paga e gastunan di amonestashon. Si bo paga bo but promé ku 31 di yüli 2018, bo no tin ku paga e gastunan di amonestashon. Dado kaso bo no hasi uso di e akshon aki ta nifiká ku despues di 31 di yüli e gastunan di amonestashon mester wòrdu pagá. Esnan ku areglo di pago tambe por hasi uso di e akshon aki pa kita e but kompletu for di man ku e deskuento di e gastunan di amonestashon.
E akshon ta solamente bálido te ku 31 di yüli 2018. E akshon ta konta solamente pa esnan ku paga nan but habri kompletu den un biaha i ta nifiká ku OM no ta kobra e gastunan di amonestashon. Esaki por yega na un montante di 20 % di e but inisial habri.
Un ehèmpel: un persona a haña un but di 100 florin. Despues di e promé amonestashon e but a subi ku 25 florin. Despues ta sigui un di dos amonestashon ku un subida atrobe di 20 %. Ta trata pues di un redukshon supstansial.
E akshon ta te ku 31 di yüli i solamente ora bo bin Ofisina Paga Bo But riba Waaigat (pariba di Curoil riba Waaigat).
Actie “korting op boete” zeer geslaagd; Opkomst heel goed, actie nog tot 31 juli
In totaal hebben tot nu toe125 personen gebruik gemaakt van de ‘kortingsactie’ bij het kantoor van Paga Bo But. Tussen 15 juni en 11 juli heeft het Openbaar Ministerie (OM) 33.231 gulden aan openstaande boetes geind. De 125 personen hebben een substantieel korting ontvangen. De actie duurt nog tot 31 juli 2018.
Heiko de Jong, Hoofdofficier van Justitie van het Openbaar Mininisterie zegt zeer tevreden te zijn met de opkomst. “Het is een eenmalige en unieke kans om de boete af te doen met een korting. Komt u voor 31 juli langs om uw openstaande boetes te betalen, dan geven wij u korting op de aanmaningskosten. Maak er gebruik van zou ik zeggen”, aldus De Jong.
Het afgelopen jaar heeft het OM veelvuldig gewezen op het belang om opgelegde boetes op tijd te betalen. De boete-inning is afgelopen jaar verdubbeld, maar er staat nog steeds een groot bedrag aan boetes uit. Sommige met hoge aanmaningskosten. Het OM wil voorkomen dat U in de vakantieperiode niet naar het buitenland zou kunnen vertrekken omdat U op de luchthaven Hato de boete moet betalen.
Daarom biedt het OM een eenmalige kans aan diegenen die nog een boete open hebben staan om deze te betalen zonder aanmaningskosten. Betaalt U de openstaande boete voor 31 juli 2018 in een keer dan laat het OM de aanmaningskosten vervallen. Betaalt U na die datum, dan blijven uiteraard ook de aanmaningskosten staan. Heeft u een betalingsregeling en wilt u goedkoper van de openstaande termijnen af? Ook dan kunt u gebruik maken van de eenmalige korting.
De korting is alleen or diegenen die hun saldo in een keer aflossen en behelsd dat de aanmaningskosten niet in rekening zullen worden gebracht. Dit kan oplopen tot 20 % van de openstaande initiële boete.
Een voorbeeld; iemand heeft een openstaande boete van 100 gulden. Na de eerste aanmaning wordt dit met 25 gulden verhoogd. Na de tweede aanmaning wordt het openstaande boete bedrag nog een met 20 % verhoogd. Een substantiële korting dus.
De actie duurt nog tot en met 31 juli en alleen geldig bij de betaling van uw boete bij de betalingskantoor van “Paga Bo but” aan het Waaigat (ten oosten van Curoil).
Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: