Advertisements

Op Aruba wordt deze week een Hurricane Exercise gehouden.

Aruba
Op Aruba wordt deze week een Hurricane Exercise gehouden. De bemanning van marinierskazerne Savaneta (mariniers van het 32 Raiding Squadron) beoefent onder leiding van het Bureau Rampenbestrijding Aruba (BRA) samen met de veiligheidspartners diverse scenario’s. Veiligheidspartners zijn onder andere het KPA, de brandweer, de ambulance en het Rode Kruis.
Tijdens deze oefening worden diverse scenario’s doorlopen. In een van de fictieve scenario’s draait de kazerne een 48-uurs beveiligingsoefening waarbij de alert status is verhoogd vanwege “onrust” op het eiland na . Hiervoor is een verscherpte toegangscontrole opgezet voor de marinierskazerne.
Een van de hoofdtaken van Defensie Caribisch gebied is het ondersteunen van civiele en lokale autoriteiten. Het verlenen van noodhulp na een natuurramp, zoals de passage van een zware orkaan, is een van de vormen waarop militairen ondersteuning leveren.
Naast Aruba houdt het mariniersdetachement van Sint Maarten zich deze en de komende week ook op de bovenwindse eilanden Saba, Sint Eustatius en Sint Maarten bezig met een orkaantraining.
Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: