Advertisements

Bankbiljettenvoorraad

Bankbiljettenvoorraad

Willemstad – De Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten (CBCS) heeft vragen van de media ontvangen naar aanleiding van mogelijke uitspraken van de Minister van Financiën van Sint Maarten, de heer Michael Ferrier, over de beperkte bankbiljettenvoorraad voor Curaçao en Sint Maarten.
De CBCS, als zijnde de enige instantie die bij wet bevoegd is tot het laten vervaardigen en het in omloop brengen van bankbiljetten, is vooruitlopend op de wijziging van de staatkundige structuur van de destijds Nederlands Antilliaanse eilanden op 10 oktober 2010, begonnen met het voorwerk om te komen tot een nieuwe munt voor de monetaire unie van Curaçao en Sint Maarten. Het zou gaan om de Caribische gulden.
De CBCS is momenteel in bespreking met de regeringen van Curaçao en Sint Maarten om te komen tot een besluit over een nieuwe munt voor beide landen. Zolang hier geen beslissing over is genomen door de beide regeringen, zullen de Nederlands Antilliaanse gulden bankbiljetten in omloop blijven.
De CBCS garandeert dat zij ervoor zal blijven zorgen dat zij te allen tijde over voldoende bankbiljetten beschikt om aan de vraag naar bankbiljetten te kunnen blijven voldoen.

Willemstad, 14 juni 2018 CENTRALE VAN CURACAO EN SINT MAARTEN

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: