Advertisements

Viering 65-jarig bestaan Algemene Rekenkamer Curaçao met de overige drie rekenkamers van het Koninkrijk / Selebrashon 65 aniversario di Kontraloria General di Kòrsou huntu ku e otro tres kontralorianan di Reino

Viering 65-jarig bestaan Algemene Rekenkamer Curaçao met de overige drie rekenkamers van het Koninkrijk

 

Van 4 t/m 8 juni 2018 vond een bestuurlijke bijeenkomst van de vier rekenkamers van het Koninkrijk der Nederlanden plaats bij de Algemene Rekenkamer van Curaçao. De rekenkamers hebben als taak om te controleren of het belastinggeld van de burgers volgens de regels besteed wordt en of zij waar voor hun geld krijgen.

De gespreksonderwerpen waren onder andere: positie, rol, taken, integriteit en relatie stakeholders. Ook zijn enige recente onderzoeken van de verschillende rekenkamers besproken. Op donderdag 7 juni 2018 vierde de Algemene Rekenkamer van Curaçao haar 65 jarig bestaan. Voorafgaand aan deze jubileumbijeenkomst gingen de vier rekenkamers in gesprek met belanghebbenden, zoals Ministers en Statenleden, over ‘Een effectieve Rekenkamer’. Het doel van deze bijeenkomst was om tijdens een goed gesprek over en weer kennis uit te wisselen over hoe het functioneren van de overheid verder verbeterd kan worden.

 

 

Selebrashon 65 aniversario di Kontraloria General di Kòrsou huntu ku e otro tres kontralorianan di Reino

 

Di 4 pa 8 di yüni último a tuma lugá un enkuentro na nivel atministrativo entre e kuater kontralorianan di Reino Hulandes na ofisina di Kontraloria General di Kòrsou. E kontralorianan tin komo tarea pa kontrolá si e sènnan di impuesto di e siudadano ta wòrdu usá segun reglanan i ku nan ta risibí balor pa nan sèn.

Tópikonan ku a keda tratá ta entre otro: posishon, ròl i tareanan di e kontralorianan, integridat i relashon ku stakeholders. Tambe a kombersá tokante algun investigashonnan resien hasí dor di e diferente kontralorianan. Riba djaweps 7 di yüni 2018 Kontraloria General di Kòrsou tabatin un selebrashon relatá na su di 65 aniversario. Promé ku e selebrashon aki a tuma lugá un seminario ku e tema ‘Un Kontraloria efektivo’. Meta di e seminario aki tabata pa e kuater kontralorianan huntu ku Ministernan i Parlamentarionan presente hiba un bon kòmbersashon i interkambiá di konosementu kon por mehorá e funshonamentu di gobièrnu.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: