Advertisements

Zes juni 2018 officieel Freewinds Day 

Zes juni 2018 officieel Freewinds Day 

 

Willemstad – De Curaçaose overheid heeft 6 juni uitgeroepen tot officiële Freewindsday. Het is op deze dag precies dertig jaar geleden dat het schip ˈSMV Freewindsˈ voor het eerst uit de haven van Curaçao voer. Sindsdien is Curaçao de thuishaven gebleven van SMV Freewinds.

De SMV Freewinds heeft door de jaren heen Curaçao in totaal 865 keren aangedaan. Via het goede doelen programma ‘Way to happiness’ wordt al jaren geïnvesteerd in de lokale economie, onderwijs en cultuur.

Door fundraising en verschillende benefietconcerten op het cruiseschip wordt veel geld ingezameld voor ondersteuning van lokale goede doelen op Curaçao, van ondermeer NGO’s. Vaak betreft het projecten voor jeugdigen of sporters. Ook is er assistentie gegeven bij het opleiden van mensen voor de zeevaart. In 2017, nadat orkaan Irma over Sint Maarten raasde, bood de ˈSMV Freewindsˈ hulp aan de bewoners van het getroffen eiland door middelen, menskracht en financiële steun beschikbaar te stellen.

Het schip heeft afgelopen dertig jaar met vrijwel dezelfde vaste bemanning gevaren. De bemanningsleden hebben de afgelopen jaren een positieve bijdrage kunnen leveren aan de landen die zij aandeden. De Curaçaose overheid feliciteert de kapitein, officieren en de rest van de bemanning van de ˈSMV Freewindsˈ en bedankt hen namens de Curaçaose bevolking

voor hun jarenlange inzet en dertig jaar veilig zeemanschap. 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: