Advertisements

Curacao Heritage Fund een feit!

Curacao Heritage Fund een feit!

 

Met het passeren van de akte vorige week donderdag bij Notaris Eshuis is het Curacao Heritage Fund van start gegaan. Met het aantrekken van voldoende investeerders in zowel aandelen als obligaties hebben de initiatiefnemers, Bharat Bhojwani en Walter Blijleven, het voor elkaar gekregen om een aanzienlijk deel van de onroerendgoedportefeuille in Pietermaai Smal van Jewel Investment & Management Group over te nemen en in het Curaçao Heritage Fund te plaatsen.

Het Curaçao Heritage Fund is een vastgoedbeleggingsfonds dat is opgezet door The Curaçao Financial Group. Het biedt professionele beleggers een unieke mogelijkheid om te investeren in het cultureel erfgoed van Curaçao en daarnaast ook om een aantrekkelijk rendement te ontvangen.

“CFG is als initiator van het Curacao Heritage Fund trots met het realiseren van dit heugelijke feit. Behalve een mooi propositie voor de investeerders, biedt dit ook interessante perspectieven voor de toekomst van deze bruisende buurt, en een belangrijke uitkomst voor andere ondernemers om door te blijven ontwikkelen in Pietermaai!” zegt Bharat Bhojwani van CFG.

De initiatoren van de transformatie in Pietermaai Smal, Wilfred Hendriksen en Anne-Marieke Holten (en wijlen Jan Peltenburg), zijn ook zeer verheugd met de succesvolle verkoop aan het Fonds. Het biedt hen de mogelijkheid zich te kunnen richten op het verder ontwikkelen van Pietermaai Smal.

Het Pietermaai Smal district staat bekend om zijn prachtige architectuur en rijke geschiedenis en heeft zich in de afgelopen jaren getransformeerd tot een hip stadsdeel. Met een mix van hotels, bars, restaurants en kantoren heeft Pietermaai Smal zich geliefd gemaakt onder zowel de lokale bevolking als toeristen.

Investeerders in het Curaçao Heritage Fund kunnen rekenen op fiscale voordelen die gelden voor investeringen in vastgoed in het als “UNESCO Werelderfgoed” aangeduid gebied. Zo zijn bijvoorbeeld rente-inkomsten van de obligaties vrijgesteld van inkomstenbelasting.

De obligaties, met een minimale inleg van ANG 50,000 per stuk en een looptijd van 5 jaar, zijn aan de markt aangeboden; deze waren binnen 1 maand volgeschreven en zijn sinds 1 juni 2018 verhandelbaar op de Dutch Caribbean Securities Exchange (DCSX). Elk kwartaal wordt op deze obligaties rente uitbetaald.

Gisteren is de start van het Curacao Heritage Fund met alle belanghebbenden gevierd bij Ginger. Na het officiële gedeelte met speeches van Minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina, Bharat Bhojwani namens CHF, Wilfred Hendriksen (Jewel) en Rene Romer (DCSX), werd met een klap op de DCSX-gong het feestelijke gedeelte ingeluid.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: