Advertisements

Weersverwachting door Curaçao en omgeving geldig tot vrijdagmiddag 12:00 uur, 1 juni 2018.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK

Weersverwachting door Curaçao en omgeving geldig tot vrijdagmiddag 12:00 uur, 1 juni 2018.
Opgesteld op:
 donderdag 31 mei 2018, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

Weer: Licht tot half bewolkt en droog.

De verwachte maximumtemperatuur zal 32 ̊C en de minimumtemperatuur zal 26 ̊C zijn.
Zonsopgang is om 06:10 uur en zonsondergang om 18:56 uur.

Wind: Uit oostelijke richting en matig tot vrij krachtig; windkracht 4 tot 5 (20 tot 39 km/uur, 11 tot 21 knopen). Af en toe krachtig tot mogelijk hard in uitschieters; windkracht 6 tot 7  (40 tot 61 km/uur, 22 tot 33 knopen).

Weeroverzicht: Gedurende de komende 24 uur wordt weinig significante bewolking boven onze regio verwacht. Als gevolg hiervan zal ons weer overwegend droog blijven. Verder, zal een Atlantisch hogedrukgebied voor een matige tot vrij krachtige oostelijke wind blijven zorgen.

Zee condities: Vrij rustig met golfhoogtes tussen 1 en 2 meter (4 tot 7 voet).

Significante tropische weersystemen: Geen. Morgen, 1 juni, begint het orkaanseizoen 2018 officieel. Zoals gebruikelijk zal de Meteorologische Dienst Curaçao alle storingen in de gaten houden die een bedreiging voor ons eiland kunnen vormen. In het geval dat het noodzakelijk is, zullen wij waarschuwingen uitgeven voor de bevolking van Curaçao. De namen die zijn gereserveerd voor de tropische stormen en orkanen van dit jaar zijn: Alberto, Beryl, Chris, Debby, Ernesto, Florence, Gordon, Hélène, Isaac, Joyce, Kirk, Leslie, Michael, Nadine, Oscar, Patty, Raphael , Sara, Tony, Valerie en William.

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot zaterdagmiddag:
 Overwegend half bewolkt met kans op een bui.

Meteoroloog: Figueroa.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: