Advertisements

22 PROFESHONAL BONERIANO A PARTISIPÁ NA KONFERENSIA  DERECHONAN DI MUCHA NA KÒRSOU / 22 BONAIRIAANSE PROFESSIONALS AANWEZIG OP CONFERENTIE KINDERRECHTEN TE CURACAO

22 PROFESHONAL BONERIANO A PARTISIPÁ NA KONFERENSIA  DERECHONAN DI MUCHA NA KÒRSOU

 

           

Kralendijk – Tur aña e grupo di trabou interinsular Konferensia Derechonan di Mucha ta organisá un konferensia dirigí riba e tema edukashon. E aña aki e tema tabata ‘edukashon i partisipashon’. Partisipashon komo responsabilidat kompartí.

Tur aña un di e 6 islanan Karibense den Reino hulandes ta fungi komo anfitrion pa e konferensia di derechonan di mucha. E aña aki Kòrsou tabata anfitrion. E konferensia a tuma lugá di 14 pa 16 di mei 2018. Meta di e konferensia ta pa interkambiá eksperensia i konosementu i mustra ehèmpelnan atraktivo i optené inspirashon. Ku e konosementu atkerí durante e konferensia aki por formulá un plan di akshon komo kontinuashon riba esunnan anterior riba tereno di hubentut, edukashon i partisipashon.

E delegashon di Boneiru a konsistí di 22 profeshonal ku, komo gobernante, hefe, kordinadó, trahadó di maneho, dunadó di ayudo i edukadó ta traha ku i/òf pa muchanan i mayornan. E delegashon di Boneiru a traha un kontinuashon di un plan di akshon ku tin tres meta su dilanti. Yega na un kampaña di informashon tokante e oferta total di aktividat pa despues di skol pa mucha i hóben.  Stimulá partisipashon hubenil dor di enbolbí kada biaha mas mucha i hóben den toma di desishon. Stimulá partisipashon di mayor dor di keda vigilá kiko ta nan nesesidat pa sosten (pa edukashon) pa asina por reakshoná na tempu riba esaki.

 

E gobernantenan di Hulanda Karibense a firma un deklarashon di intenshon. Pa mas tardá 15 di ougùstùs mester realisá un ‘memorandum of understanding – MoU’ ku ta inkluí palabrashonnan di koperashon riba tereno di derecho di mucha.

 

 

22 BONAIRIAANSE PROFESSIONALS AANWEZIG OP CONFERENTIE KINDERRECHTEN TE CURACAO

 

Kralendijk – De inter-eilandelijke Task Force conferentie Kinderrechten organiseert jaarlijks een conferentie gericht op het thema opvoeden. Het thema dit jaar was “opvoeden en participatie”. Participatie als gedeelde verantwoordelijkheid.

Elk jaar is één van de zes Caribische eilanden in het Nederlands Koninkrijk het gastland voor de conferentie kinderrechten. Curacao was dit jaar het gastland. De conferentie vond plaats tussen 14 en 16 mei. Het doel van deze conferentie is het uitwisselen van ervaringen en kennis. Elkaar aansprekende voorbeelden tonen en inspireren. Aan de hand van de opgedane kennis tijdens deze conferentie kan er een plan van aanpak op het gebied van jeugd, opvoeden en participatie worden opgesteld.

De delegatie uit Bonaire bestond uit 22 professionals die als bestuurder, leidinggevende, coördinator, beleidsmaker, hulpverlener en opvoeder met en/of voor kinderen en ouders werken. De Bonairiaanse delegatie heeft een vervolg plan van aanpak opgesteld die drie doelen voor ogen heeft. Namelijk te komen tot een nationale informatiecampagne over het gehele naschoolse activiteitenaanbod voor kinderen en jongeren. Het stimuleren van jeugdparticipatie door steeds kinderen en jongeren zo veel mogelijk te betrekken bij besluitvorming. Het stimuleren van ouderparticipatie door steeds te kijken wat hun behoefte in (opvoed-)ondersteuning is om tijdig hierop te kunnen inspelen.

De bestuurders van Caribisch Nederland hebben een intentieverklaring ondertekend.

Uiterlijk 15 augustus dient men een Memorandum of Understanding (MoU) te realiseren met daarin samenwerkingsafspraken op het gebied van rechten van het kind.

           

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: