Advertisements
window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-83616463-1');

Eerste Caraïbische Plastic Attack vindt plaats op Curaçao

Eerste Caraïbische Plastic Attack vindt plaats op Curaçao


De Clean Caribbean Coalition (CCC) organiseert, in samenwerking met het Ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur van Curaçao, Centrum Supermarket Piscadera te Curaçao en Green Force Curaçao, de eerste Plastic Attack van het Caraïbisch gebied.

Het doel van de Plastic Attack is om publieke bewustwording te genereren voor het probleem van plastic vervuiling op ons Dushi Kòrsou. Tegelijkertijd wordt er met dit vredige protest, een serieus signaal afgegeven aan leveranciers en beleidsbepalers om dringend actie te ondernemen ten einde de onnodige en excessieve hoeveelheden plastic verpakkingen, die verspreid worden op ons eiland, te verminderen en te voorkomen.

Tijdens de Plastic Attack, zullen supermarktbezoekers boodschappen doen en deze na afrekening aan de kassa, bij speciaal daarvoor opgezette tafels, ontdoen van de plastic verpakkingen. De gekochte producten worden overgepakt naar door de bezoekers zelf speciaal daarvoor meegenomen, herbruikbare containers en verpakkingen. Het plastic verpakkingsmateriaal zal vervolgens gesorteerd worden in verschillende boodschappenkarren waarna Green Force Curaçao zal zorgdragen voor de juiste verwerking.

Het evenement zal plaatsvinden op zondag 20 mei 2018, van 11 tot 13 uur, in Centrum Supermarket te Piscadera, op Curaçao.

Voor verdere informatie over deelname aan de Plastic Attack, verwijzen wij u graag naar de Facebook pagina van Clean Caribbean Coalition. (@cleancaribbeancoalition).Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: