Advertisements
window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-83616463-1');

Bewaker djaweps pa ‘bewaring’ serka RC

Info OM:

Bewaker djaweps pa ‘bewaring’ serka RC

Ministerio Publiko (OM) ta deklará, relashoná ku un investigashon despues di un insidente di tiramentu na Porto Mari den marduga di djadumingi 6 di mei pa djaluna 7 di mei, lo sigiente:

Tin e sospecho aktualmente ku 1 di e 2 bewakernan na e sitio a los varios tiru riba 2 presuntu ladron na e ‘duikshop’ di Porto Mari. Aki 2 presuntu ladron a keda herida gravemente i transportá pa hospital. Ounke ku na prome instante nan a keda detene i vigilá 2 dia den hospital pa polis, a disidi pa laga nan den liberta despues di 2 dia. Esaki mirando nan heridonan i e peso di e presuntu hechos. Ambos ta keda sospechoso di ladronisia i lo keda persigui pa esaki.

E bewaker E.R.S. ta ser akusá awor di dos biaha intento di homisidio i poseshon di un arma di kandela ilegal. E ta será ainda. Esaki pendiente mas investigashon polisial. Na opinion di Ministerio Publiko te na e momentunan aki no tin insufisiente punto di referensia di defensa propio, loke por a hustifika pa tira.

Mas investigashon mester determiná bou di kua sirkumstansia el a tira. Mirando e importansia di mas investigashon ta nesesario pa e bewaker keda mas largu será. Pa e motibu aki ta presenta e beaaker djaweps na Wes-komisario (RC) pa su periodo di ‘bewaring’.

Bewaker donderdag bij RC voor bewaring

Inzake het onderzoek naar het schietincident bij Porto Mari, in de nacht van zondag 6 mei op maandag 7 mei, kan het OM het volgende mededelen:

De verdenking bestaat thans dat 1 van de 2 aldaar aanwezige bewakers meermalen heeft geschoten op 2 vermoedelijke inbrekers bij de duikshop van Porto Mari. Hierbij zijn de 2 vermoedelijke inbrekers zwaar gewond geraakt en overgebracht naar het ziekenhuis. Hoewel de vermoedelijke inbrekers in eerste instantie zijn aangehouden en bewaakt door de politie, zijn zij na 2 dagen in vrijheid gesteld. Dit gelet op hun verwondingen en de aard van het door hen vermoedelijk gepleegde misdrijf. De vermoedelijke inbrekers blijven wel verdachten en zullen worden vervolgd voor de inbraak.

De bewaker E.R.S. die verdacht wordt van tweemaal poging doodslag en illegaal vuurwapenbezit, zit momenteel nog wel vast. Dit in afwachting van het nadere politie-onderzoek.

Naar het oordeel van het OM geeft het onderzoek thans onvoldoende aanknopingspunten om er van uit te kunnen gaan dat sprake is geweest van zelfverdediging, waarbij het gerechtvaardigd was om gebruik te maken van het vuurwapen.

Nader onderzoek zal moeten uitwijzen onder welke omstandigheden de bewaker heeft geschoten. Mede in het belang van dit onderzoek dient de bewaker op dit moment in hechtenis te blijven. Om deze reden zal de bewaker donderdag worden voorgeleid bij een Rechter-commissaris (RC) voor de bewaring.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: