Advertisements

Simposio pa oumentá efektividat di siñamentu serka hóbennan ku ta bai skol / Symposium ter verhoging van effectiviteit van leren bij schoolgaande jongeren

Simposio pa oumentá efektividat di siñamentu serka hóbennan ku ta bai skol

Universidat di Kòrsou Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) i Sentro pa Inovashon i Guia Edukashonal (SIGE) a uni forsa un biaha mas pa konhuntamente organisá un simposio e aña eskolar akí na benefisio di nos hóbennan ku ta bai skol. E simposio titulá “Zelfregulerend leren met 14 leerstrategieën” a tuma lugá 12 i 13 di aprel 2018 den un ouditorio yen yen di UoC i a keda presentá dor di outor di e buki “Effectiever leren met leerstrategieën”, sra. Dr. Pieternel Dijkstra. E simposio tabata pa profeshonalnan den enseñansa, den kuido i pa mayornan ku kier sa kon nan por stimulá nan yunan (mas) mihó pa siña independientemente.

E simposio tokante strategianan di siñamentu a keda kordiná di parti di UoC dor di dr. Odette van Brummen-Girigori i di parti di SIGE dor di sra. Ruthmila Obispo, Master of Social Work.

Strategianan di siñamentu ta maneranan konkreto di siña ku un alumno por apliká pa laga e siñamentu kana mas fásil posibel. Uso adekuado di e strategianan di siñamentu akí ta sòru pa alumnonan sa kon mester siña, ta motivá pa siña i a lo largo presta mihó. Esaki ta konta pa tantu alumnonan ku problemanan di siñamentu i di komportamentu komo tambe pa alumnonan hopi sabí i alumnonan “mediokre”. Den e workshopnan anterior eksitoso di 28 i 29 di sèptèmber 2017 a splika e importansia di strategianan di siñamentu i a trata e manera ku e uso di nan ta wòrdu stimulá i di trein serka alumnonan. A trata 4 di e 14 strategianan di siñamentu, esta konosé bo mes, mira e benefisio, organisá bo mes i wak padilanti.

Durante e simposio aki e otro 10 strategianan di siñamentu a keda tratá. Esakinan ta dirigí riba reforsá e abilidatnan metakognitivo, kognitivo i organisatorio di alumnonan i tambe riba nan motivashon pa siña. Partisipantenan no a haña solamente ideanan nobo, pero tambe toolsnan konkreto ku kua nan por a kuminsá traha mesora ku nan alumnonan i/o yunan.

Tantu e direktiva di SIGE komo esun di UoC por mira bèk riba un simposio eksitoso i den futuro nan lo sigui uni forsa regularmente pa huntu kontribuí na formashon di profeshonalnan riba e tereno di Enseñansa i Trabou di Bienestar.

 

==========================

 

Symposium ter verhoging van effectiviteit van leren bij schoolgaande jongeren

De Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) en Sentro pa Inovashon i Guia Edukashonal (SIGE) hebben wederom de krachten gebundeld om dit schooljaar gezamenlijk een symposium te organiseren in het belang van onze schoolgaande jongeren. Het symposium getiteld “Zelfregulerend leren met 14 leerstrategieën” vond plaats op 12 en 13 april 2018 in een volle aula van de UoC en werd verzorgd door de auteur van het boek “Effectiever leren met leerstrategieën”, mw. dr. Pieternel Dijkstra. Het symposium was bedoeld voor professionals in het onderwijs, in de zorg en voor ouders die wilden weten hoe ze hun kinderen (nog) beter konden stimuleren tot zelfstandig leren.

Het symposium over effectieve leerstrategieën werd vanuit de UoC gecoördineerd door dr. Odette van Brummen-Girigori en vanuit SIGE door mw. Ruthmila Obispo, Master of Social Work.

Leerstrategieën zijn concrete manieren van leren die een leerling bewust kan inzetten om het leren zo soepel mogelijk te laten verlopen. Adequaat gebruik van deze leerstrategieën zorgt ervoor dat leerlingen weten hoe ze moeten leren, gemotiveerd zijn om te leren en uiteindelijk beter presteren. Dit geldt voor zowel leerlingen met leer- of gedragsproblemen, als ook hoogbegaafde en “gemiddelde” leerlingen. In de eerdere succesvolle workshops van 28 en 29 september 2017 is het belang van leerstrategieën uitgelegd en is ingegaan op de manier waarop het gebruik ervan bij leerlingen kan worden gestimuleerd en getraind. Aan bod kwamen 4 van de 14 leerstrategieën, namelijk jezelf kennen, het nut zien, jezelf organiseren en vooruitkijken.

Tijdens het symposium kwamen de andere 10 leerstrategieën aan bod. Deze waren gericht op het versterken van de metacognitieve, cognitieve en organisatievaardigheden van leerlingen alsmede op hun motivatie voor het leren. Deelnemers kregen niet alleen nieuwe inzichten aangereikt, maar ook concrete tools waarmee ze direct aan de slag konden gaan met hun leerlingen en/of kinderen.

Tot slot, zowel de leiding van SIGE als de leiding van UoC kijkt terug op een geslaagd symposium en zal in de toekomst met regelmaat de krachten blijven bundelen om gezamenlijk een steentje bij te dragen aan de vorming van professionals binnen het domein van Onderwijs en Welzijnswerk.

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: