Advertisements

KRALENDIJK BONAIRE: Notisianan di polis di djaweps 29 di mart te ku djamars 3 di aprel 2018 /Politieberichten van donderdag 29 maart tot en met dinsdag 3 april 2018

KRALENDIJK BONAIRE: Notisianan di polis di djaweps 29 di mart te ku djamars

3 di aprel 2018

Politieberichten van donderdag 29 maart tot en met dinsdag 3 april 2018

 

Notisianan di polis di djaweps 29 di mart te ku djamars 3 di aprel 2018
Riba djaweps 29 di mart un aksidente a tuma lugá riba Kaya Shoshori. Un outo ku tres okupante a dal den un palu di koriente. Ambulans a transportá tur e okupantenan pa hospital pa kontrol médiko. E shofùr a haña un but dor ku e no tabatin un reibeweis bálido.

Riba e mesun dia a drenta keho di kiebro den un kas situá na Kaya Papa Cornes. For di aki a bai ku entre otro dos lèptòp, un kadena di oro, dos kámara i un tablet.

Riba djabièrnè 30 di mart a drenta keho di kiebro den un akomodashon turístiko situá na Sabadeco Terrace. A bai ku entre otro dos televishon di marka Samsung, un iPhone7 kolo di plata (ku hus kolo kòrá ku flor), un Macbook Pro ku su kargadó, un ‘Kindle’ (ku hus bèrdè), un iPad Air ( ku hus bèrdè), un oloshi di sambuyá di marka Suunto, un oloshi di sambuyá di marka Cressi i un oloshi pa hasi deporte di marka Tom Tom Golf. E malechornan a drenta e kas dor di a forsa e porta di dilanti.

Riba djasabra 31 di mart pa mas o ménos 3 or di mardugá un aksidente a tuma lugá den besindario di e rotònde ku ta konektá Kaya Nikiboko Sùit i Kaya Industria. Pa motibunan deskonosí e outo a slep baha di kaminda i a bai kai den un roi. E pasahero a risibí glas kibrá den su brasa i personal di ambulans a dun’e tratamentu médiko na e sitio mes.

Riba e mesun dia a detené un hòmber di inisialnan J.A.E., di 35 aña di edat, en konekshon ku menasa i intento di maltrato severo ku un arma.

Riba djadumingu promé di aprel a drenta keho di kiebro den un kas sitia na Kaya Cacique. A bai ku entre otro un lèptòp ku su kargadó di marka Toshiba i sèn kèsh. E malechornan a drenta e kas dor di e bentana di e porta di dilanti. Nan a kibra esaki ku un pida palu. E kiebro a tuma lugá entre 12 or i 3 or di mardugá.

Tambe a detené un muhé di inisialnan M.M.C.D.M, di 38 aña di edat, en konekshon ku insulto di polis, i un hòmber di inisialnan C.V.B., di 41 aña di edat, en konekshon ku maltrato, buracheria públiko i resistensia violento kontra polis.

Riba e mesun dia a drenta keho di kiebro den un kas situá na Kaya Hato. A bai ku entre otro un tablet kolo blanku di marka Samsung i un tas di lomba kolo pretu di marka Nike ku un ‘Headphone’ di marka Beads den dje. E kiebro a tuma lugá entre 7 or i 10 or di anochi. E malechornan a drenta e kas dor di a forsa e porta di patras.
Riba djaluna 2 di aprel, den oranan di mardugá, a tuma lugá un aksidente di tráfiko kaminda un outo ku dos okupante tabata enbolbí. E aksidente aki a tuma lugá riba Kaya Statius van Eps. E shòfur di e vehíkulo, pa motibunan ku ainda ta bou di investigashon, a pèrdè kòntròl riba e vehíkulo i a bai resultá den mondi. A konsekuensia di e leshonnan ku e shofùr E. Martina, nasé 17 di yanüari 1992 na Kòrsou, a risibí, ela fayesé. E otro okupante di e vehíkulo ta interná na hospital pa tratamentu médiko i e último informashon ku a risibí ta ku su situashon ta stabil. E kaso ta bou di investigashon.
Riba e mesun dia a drenta keho di kiebro den un kas situá na Kaya Maria. For di aki a bai ku diferente artíkulo. E malechornan a drenta e kas via di e porta di patras.

Mas lat riba e mesun dia a gara i detené un mucha hòmber di inisialnan J.D.J.J., di 14 aña di edat durante ke tabata kibra drenta den un skol situá na Kaya Avelino J. (Abechi) Cicilia. Djis despues a detené un di dos sospechoso di inisialnan S.V.V., di 15 aña na un kas situá na Kaya Karkó.

==================================================

Politieberichten van donderdag 29 maart tot en met dinsdag 3 april 2018
Op donderdag 29 maart vond een aanrijding plaats op de Kaya Shoshori. Een auto met drie inzittenden reed tegen een laagspanning mast. Alle inzittenden werden door de ambulance naar het ziekenhuis meegenomen voor medische controle. De bestuurder kreeg ook een proces-verbaal voor het rijden zonder een geldig rijbewijs.

Op dezelfde dag werd ook aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Kaya Papa Cornes. Er zijn onder andere twee laptops, een gouden ketting, twee camera’s en een tablet weggenomen.

Op vrijdag 30 maart werd aangifte gedaan van inbraak in een toeristenaccommodatie aan de SabadecoTerrace. Er zijn onder andere twee televisies van het merk Samsung, een zilverkleurige iPhone 7 (met een rode hoes met bloemen), een Macbook Pro met charger, een Kindle (met groene hoes), iPad Air (met groene hoes), een duikhorloge van het merk Suunto, een duikhorloge van het merk Cressi en een sporthorloge van het merk Tom Tom Golf, weggenomen. De daders hebben zich toegang tot de woning verschaft door de voordeur te forceren.

Op zaterdag 31 maart vond omstreeks 03.00 uur een aanrijding plaats nabij de rotonde die de Kaya Nikiboko Zuid en de Kaya Industria met elkaar verbindt. De auto was door onbekende oorzaak in de slip geraakt, raakte van de weg en kwam in de greppel terecht. De medepassagier had glas in haar arm en werd ter plekke door het ambulancepersoneel behandeld.

Op dezelfde dag werd een man met initialen J.A.E., van 35 jaar, aangehouden wegens bedreiging en poging tot zware mishandeling met een wapen.
Op zondag 1 april werd aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Kaya Cacique. Er zijn onder andere een laptop met oplader van het merk Toshiba en contant geld weggenomen. De daders zijn binnengekomen door via het voordeurraam naar binnen te klimmen. Het raam was met een stuk hout kapotgemaakt. De inbraak had tussen 00.00 uur en 03.00 uur plaatsgevonden.

Op dezelfde dag werd een vrouw met initialen M.M.C.D.M, van 38 jaar aangehouden wegens belediging van de politie en werd een man met initialen C.V.B., van 41 jaar, aangehouden wegens mishandeling, openbare dronkenschap en verzet met geweld tegen de politie.

Op dezelfde dag werd aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Kaya Hato. Er zijn onder andere een witte Samsung tablet en een zwarte rugzak van het merk Nike, met daarin een zwart/rode koptelefoon van het merk Beads, weggenomen. De inbraak heeft tussen 19.00 en 22.00 uur plaatsgevonden. De daders hadden zich toegang tot de woning verschaft door de achterdeur te forceren.
Op maandag 2 april, vond in de nachturen een aanrijding plaats waarbij een auto met twee inzittenden was betrokken. De aanrijding vond plaats op de Kaya Statius van Eps. De bestuurder van de auto raakte de macht over het stuur kwijt en belandde in de mondi. De oorzaak hiervan wordt nog onderzocht. De bestuurder, E. Martina, geboren op 17 januari 1992 op Curaçao, is als gevolg van het opgelopen letsel komen te overlijden. De medepassagier van het voertuig is opgenomen in het ziekenhuis voor medische behandeling. Volgens de laatst ontvangen informatie is haar situatie stabiel. De zaak wordt onderzocht.
Op dezelfde dag werd ook aangifte gedaan van inbraak in een woning aan de Kaya Maria. Er zijn verschillende goederen weggenomen. De daders zijn via de achterdeur de woning binnengekomen.

Later op de dag werd een jongen met initialen J.D.J.J., van 14 jaar , op heterdaad aangehouden tijdens inbraak in een school aan de Kaya Avelino J. (Abechi) Cicilia. Een tweede verdachte met initialen S.V.V., van 15 jaar, werd kort hierop bij een woning aan de Kaya Karko aangehouden.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: