Advertisements

Kontrol di alkohòl eksitoso Bierne Santu*

Info OM:

Kontrol di alkohòl eksitoso Bierne Santu

Bierne Santu, 30 di mart 2018, a tene un promé kontrol di alkohòl den tráfiko. E kontrol tabata riba Weg naar Westpunt na altura di iglesia Bida Nobo den bisendario di Krakeel. Na tur 34 shofùr di outo a supla den e asina yamá “blaaspijp”. Tabata un eksitoso control den kual a partisipá KPC, Koninklijke Marechuassee (KMar) i Ministerio Públiko (OM) Kòrsou. For di e kontrol di suplamentu a bin resultá ku 1 persona a bebe demas alkohòl. El a keda detené i transportá pa warda di polis pa mas investigashon. Despues di un tèst mas ekstenso e por a regresá kas.

Na tur 5 shofùr a risibí un prohibishon pa sigui kore outo. Tres outo a keda transportá pa kran miéntras ku dos shofùr a laga un otro persona manehá e outo pa e por a sigui su kaminda.

Ministerio Públiko a kontrolá na tur 282 shofùr pa loke ta tratá posibel but habrí. Di nan 45 realmente tabata tin but habrí, di nan un total di 30 a paga nan but mesora miéntras ku 15 a drenta un areglo di pago na e sitio ku Ministerio Públiko. Na tur OM a kobra Bierne Santu 3.800 florin na but habrí.

Alcoholcontrole Goede Vrijdag geslaagd

Op Goede Vrijdag, 30 maart 2018, heeft ene verkeerscontrole plaatsgevonden op de Weg naar westpunt ter hoogte van iglesia Bida Nobo bij de t-kruising naar Krakeel. Diverse autobestuurders zijn getest op het gebruik van alcohol achter het stuur. In totaal hebben 34 personen geblazen in de zogenaamde blaaspijp. Het bleek een eerste geslaagde alcoholcontrole in samenwerking met onder andere de politie, Koninklijke Marechaussee (KMar) en het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao. Een persoon bleek een te hoge promillage alcohol in zijn bloed te hebben en werd door de politie aangehouden voor een onderzoek op het politiebureau. Hij kon later huiswaarts keren.

In totaal kregen vijf bestuurders tijdens de verkeerscontrole een rijverbod. Drie auto’s werden met een sleepwagen afgevoerd. Twee bestuurders lieten een andere passagier de auto verder besturen.

Door het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao werden in totaal 282 bestuurders gecontroleerd op achterstallige en openstaande boetes. Van hen bleken 45 openstaande boetes te hebben. Van hen hebben 30 direct de boete betaald. In totaal 15 bestuurders hebben een regeling getroffen waarvoor zij een eerste aanbetaling hebben gedaan. In totaal is door het Openbaar Ministerie op Goede Vrijdag 3.800 gulden aan openstaande boetes geint.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: