Advertisements

Korte mester a duna veredikto den un kaso di Ministerio Publiko (OM) Korsou kontra di 3 Venezolano ku a keda detene riba laman ku kasi 350 kilo di kokaina.

Info OM:
Korte mester a duna veredikto den un kaso di Ministerio Publiko (OM) Korsou kontra di 3 Venezolano ku a keda detene riba laman ku kasi 350 kilo di kokaina.
Wes no a tuma un desishon awe, pero a disidi pa habri e kaso di nobo 13 di yüli pa asina Wes-komisario por skucha mas eksperto.
Motibu pa e desishon aki ta ku Wes ke mas informashon pa determiná si personal di Warda Kosta ta outorisá (bevoegd) pa hasi detenshon i konfiská riba laman komo ku e sitio di detenshon tabata den e asina yamá *exclusieve economische zone* di Venezuela. Wes ke sa sigur si Warda Kosta ta outorisá pa hasi detenshon den e area aki konforme areglo i leinan internashonal.
 Info OM:
Het Gerecht heeft woensdagmiddag 28 maart 2018 besloten om geen uitspraak te doen in de zaak van het OM Curaçao tegen 3 Venezolanen welke op 30 oktober 2017 in de *exclusieve economische zone* (EEZ) van Venezuela door de Kustwacht Caribisch Gebied werden aangehouden met bijna 350 kilo cocaine.
Voor het Gerecht is het niet duidelijk, conform internationaal zeerecht, VN-zeevaartverdrag en de Rijkswet Kustwacht, of de Kustwacht bevoegd was om in de EEZ over te gaan tot het enteren en aan te houden van de Venezolanen.
De zaak is door de rechter nu terugverwezen naar de Rechter-commissaris (RC) voor het horen van deskundigen en experts. De zaak wordt heropend op 13 juli.
Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: