Advertisements

“Achttien studenten Civil Engineering van de Faculteit der Technische Wetenschappen van de UoC ontvangen BIM-certificaat Infraworks en Civil 3D”

“Achttien studenten Civil Engineering van de Faculteit der Technische Wetenschappen van de UoC ontvangen BIM-certificaat Infraworks en Civil 3D”

 

Eerder dit jaar organiseerde de Faculteit der Technische Wetenschappen van de Universiteit van Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) i.s.m. het Ministerie van Economische Ontwikkeling (MEO) een intensieve BIM-cursus Infraworks en Civil 3D. Deze week was de certificaatuitreiking. BIM, dat staat voor Building Information Modelling, zal een belangrijke rol in de wereld van de bouw en infrastructuur gaan spelen.

Tijdens het intensieve programma, dat dagelijks van 8:30 tot 17:00 uur duurde, werd kennis gemaakt met de mogelijkheden van het BIM-softwareprogramma Infraworks en Civil 3D en leerden de studenten het programma zo optimaal mogelijk toe te passen. Middels dit programma kunnen zeer effectieve stedenbouwkundige en infrastructurele 3 dimensionale tekeningen gemaakt worden. Middels dit soort programma’s wordt het civiele project realtime gemodelleerd en bevat deze alle werkelijke informatie zoals geometrische gegevens, GIS-gegevens, kosten, materiaal, aantallen en maatvoering.

Dit heeft als voordeel dat alle partijen in hetzelfde model kunnen werken (centraal 3D model met daarin alle benodigde informatie gebundeld) met daardoor heldere en transparante communicatie, kortere doorlooptijd en efficiënte werkwijze en integrale afstemming tussen partijen. De kans op faalkosten worden hierdoor aanzienlijk lager dan bij een traditioneel bouwproces.

Er zullen dit jaar nog meer BIM-cursussen worden georganiseerd. Niet alleen voor de technische studenten, maar ook voor het bedrijfsleven. Het is de bedoeling dat er uiteindelijk een gemengde groep ontstaat van zowel stedenbouwkundigen, architecten, civiel-technici, bouwkundigen, constructeurs, installateurs, overheid en aannemers.

Zonder de samenwerking met het MEO (Ministerio di Desaroyo Ekonómiko) was deze belangrijke ontwikkeling niet mogelijk geweest. De UoC waardeert deze belangrijke en fijne samenwerking dan ook heel erg.

Het jaar 2018 wordt hét jaar van de Faculteit der Technische Wetenschappen. Na dit mooie nieuws volgt vóór het einde van het collegejaar de opening van de compleet vernieuwde en moderne TechLabs van de faculteit, met o.a. een 3D-LAB, Drones-LAB, GreenEnergy-LAB, BIM-LAB, ICT-LAB en een eFAB-LAB. Ook presenteren wij vernieuwde opleidingen met thema’s als aerospace, blockchain, robotics, AI en smart architecture.

Wilt u van bovenstaande ontwikkelingen op de hoogte gehouden worden, volg ons dan ook op Facebook via: https://www.facebook.com/FacultyofEngineeringUniversityofCuracao/.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: