Advertisements

HÓBENNAN A HAÑA INFORMASHON ENKUANTO DI REFERÈNDEM

HÓBENNAN A HAÑA INFORMASHON ENKUANTO DI REFERÈNDEM

 

Kralendijk – Liseo Boneriano ya pa años kaba den kuadro di estudio i ofishi ta organisá un dia di proyekto.

Relashoná ku esaki un total di dies alumno di Liseo Boneriano a bishita e direktorado di Komunidat i Kuido i a risibí informashon di funshonamentu di e direktorado serka sr. Christopher Frans konsehero di maneho.

Djabièrnè den oranan di mainta e hóbennan di Liseo Boneriano a bai Pasangrahan kaminda nan a presensiá e stipulashon ofisial di e resultado di e referèndem di djarason último. Tambe nan tabata testigu di e momentu ku gezaghebber sr. Edison Rijna i e komishon presidí pa sra. Irma de Graaf Cicilia di registro sivil a firma e prosèsverbal di referèndem. E hóbennan a haña informashon serka sr. Frans di loke tur ta sosodé den sala di Pasangrahan, kaminda ta tene reunionnan di Konseho Insular, kasamentu,i ta bira e ofisina supremo elektoral momentu ku tin elekshon riba nos isla. Gezaghebber sr. Edison Rijna a duna e hóbennan un splikashon di e referèndem i e importansia di hasi uso di bo derecho di voto. Final e hóbennan a keda enkantá ku e informashon ku nan a risibí di gezaghebber Edison Rijna i Christopher Frans.

 

JONGEREN KRIJGEN INFORMATIE OVER REFERENDUM

 

Kralendijk – In het kader van studie en beroep organiseert de Liseo Boneriano al jaren een projectdag. In verband hiermee hebben 10 leerlingen van de Liseo Boneriano de Directie Samenleving en Zorg bezocht en daar van Christopher Frans, beleidsadviseur, informatie gekregen over hoe de Directie functioneert.

Vrijdagochtend gingen de jongeren naar Pasanggrahan om daar aanwezig te zijn bij het vaststellen van de officiële uitslag van het referendum van afgelopen woensdag.  Ook mochten ze getuige zijn van het ondertekenen van het bijbehorende procesverbaal door gezaghebber Edison en de commissie onder voorzitterschap van mw Irma de Graaf-Cicilia van Burgerzaken. De jongeren kregen informatie van dhr Frans over alles wat er gebeurde in de Pasanggrahan-zaal, waar eilandsraadvergaderingen plaatsvinden en huwelijken voltrokken worden en die ook als hoofdstembureau dient wanneer er verkiezingen zijn op ons eiland. Van gezaghebber Edison Rijna kregen de jonge studenten uitleg over het referendum en het belang van het gebruik maken van je stemrecht. De Liceo Boneriano-leerlingen waren zeer te spreken over de informatie die ze van gezaghebber Rijna en Christopher Frans hebben gekregen.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: