Advertisements

Bonaire algaeparc ta drenta su siguiente fase | Bonaire algaeparc naar volgende fase

Bonaire algaeparc ta drenta su siguiente fase

Bonaire algaeparc naar volgende fase

 

BONAIRE ALGAEPARC TA DRENTA SU SIGUIENTE FASE

 

Kralendijk – Riba djaweps 15 di mart 2018 un delegashon di Universidat di Wageningen bou di guia di prof. dr. Rene Wijffels a presentá resultado di e investigashon di faktibilidat pa loke ta trata produkshon di mikro-alga riba eskala komersial. E resultadonan di e investigashon ta hopi prometedor. Boneiru tin un klima ideal pa produkshon di mikro-alga pa motibu di e temperatura i e kantidat di solo.

Ku finalisashon di e investigashon di faktibilidat e siguiente fase di e proyekto a kuminsá. Den e fase aki lo realisá un instalashon piloto pa investigá kua ta e sirkumstansianan mas ideal pa produkshon di alga na Boneiru. Pa e instalashon piloto Kompania di Awa i Elektrisidat Boneiru (WEB) ta pone un espasio di laboratorio i un parti di e tereno na Barkadera (e anterior tereno di Radio Nederland Wereldomroep) disponibel. Dos studiante PhD (studiante di doktorado) di Universidat di Wageningen ta bai hasi e investigashon. Pa produkshon di alga ta hasi uso di un alga ku ta presente den laman rondó di nos isla. Den e simannan binidero un di e studiantenan lo saka vários muestra for di laman na diferente sitio rondó di nos isla pa for di e muestranan aki  isolá e alga ku ta mas adekuá. E studiantenan PhD lo hasi nan investigashon parsialmente na Wageningen i parsialmente na Boneiru. Ta vèrwagt ku e investigashon ta bai dura 2 aña.

E proyekto aki, ku ta un kolaborashon entre Universidat di Wageningen, organisashon di biahe TUI, Entidat Públiko Boneiru, ministerio di Asuntunan Ekonómiko i Kompania di Awa i Elektrisidat Boneiru (WEB), a risibí supsidio di Union Oropeo (OCTA). Union Oropeo, meskos ku Entidat Públiko Boneiru, ke stimulá inovashon i diversifikashon di ekonomia.

  

=========================

BONAIRE ALGAEPARC NAAR VOLGENDE FASE

 

Kralendijk – Op donderdag 15 maart 2018 heeft  een delegatie van Wageningen Universiteit onder leiding van prof. dr. Rene Wijffels  de uitkomsten van het haalbaarheidsonderzoek naar het op commerciële schaal produceren van micro- algen gepresenteerd. De uitkomsten van het onderzoek zijn veelbelovend. Bonaire heeft een ideaal klimaat voor de productie van micro-algen vanwege de temperatuur en de hoeveelheid zon.
Met de afronding van het haalbaarheidsonderzoek breekt de volgende fase van het project aan. In deze fase zal een pilot- opstelling worden gerealiseerd om te onderzoeken wat de meest ideale omstandigheden voor de productie van algen op Bonaire zijn. Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB) stelt voor de pilot een laboratoriumruimte en een deel van het terrein op Barkadera (voormalige locatie Radio Nederland Wereldomroep) beschikbaar. 2 PhD- studenten van Wageningen Universiteit zullen het onderzoek uitvoeren. Voor de productie van de algen wordt een alg gebruikt die in de wateren rondom het eiland aanwezig is.  In de komende weken zal één van de studenten monsters nemen van de wateren rondom het eiland om daaruit de meest geschikte alg te isoleren. De PhD- studenten zullen hun onderzoek deels in Wageningen en deels in Bonaire uitvoeren. Naar verwachting zal het onderzoek 2 jaar in beslag nemen.

Dit project, dat een samenwerking is tussen Wageningen Universiteit, reisorganisatie TUI, openbaar lichaam Bonaire, het ministerie van Economische zaken en Water- en Energiebedrijf Bonaire (WEB), heeft subsidie van de Europese Unie (OCTA) gekregen. De Europese Unie wil, net als het Openbaar Lichaam Bonaire, innovatie en diversificatie van de Bonairiaanse economie stimuleren.

 

<script async src=”//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js”></script> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: “ca-pub-5639114718427035”, enable_page_level_ads: true }); </script>

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: