Advertisements

Koningsspelen op vrijdag 20 april 2018. Reeds 45 basisschollen hebben zich ingeschreven.

Koningsspelen op vrijdag 20 april 2018. Reeds 45 basisschollen hebben zich ingeschreven.

De Koningsspelen zijn een idee en initiatief van het Nationaal Comité Inhuldiging ten behoeve van de feestelijkheden omtrent de inhuldiging van Koning Willem Alexander op 30 april 2013. Sindsdien zijn de Koningsspelen een jaarlijks terugkerend evenement, altijd op de laatste vrijdag voorafgaand aan Koningsdag. Dit jaar valt dit op vrijdag 20 april a.s.

De Koningsspelen zijn een gezamenlijk, actief en sportief Oranjefeest voor alle basisschoolleerlingen in Nederland en het Caribisch deel van het Koninkrijk en hebben het doel te laten zien dat samen goed ontbijten en actief bewegen belangrijk, maar vooral ook heel leuk is. Wij willen met de Koningsspelen bijdragen aan een verbonden, sportieve en gezonde samenleving.

Sport en spel staan centraal

Vaste onderdelen van de Koningsspelen zijn het Koningsontbijt en de Koningssportdag. Het gezamenlijke Koningsontbijt en Koningssportdag vinden plaats om aan alle kinderen én hun ouders de boodschap mee te geven dat samen goed ontbijten en actief bewegen heel belangrijk zijn voor de gezondheid. Bij de samenstelling van het gezamenlijke Koningsontbijt kiezen wij voor een gevarieerde balans tussen gezonde ontbijtproducten en producten die passen bij een lekker en feestelijk ontbijt voor de Koningsspelen. De kinderen moeten hiermee genoeg energie krijgen voor het sportieve deel van de Koningsspelen. Even als voorgaande jaren wordt door de organisatie het ontbijt gratis aangeboden aan alle deelnemende basisschoolkinderen.

De invulling van de Koningssportdag is de vrije keuze van de deelnemende scholen. De Koningssportdag wil duidelijk maken dat elk kind elke dag minimaal één uur actief moet bewegen om gezond te blijven.

Dit jaar lopen de inschrijvingen hard. Reeds 45 basisscholen hebben zich ingeschreven voor de Koningsspelen 2018.

En wederom worden de Koningsspelen door Stichting Fudsek en Nos Pais Television gecoördineerd en georganiseerd.

 

<script async src=”//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js”></script> <script> (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({ google_ad_client: “ca-pub-5639114718427035”, enable_page_level_ads: true }); </script>

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: