Advertisements
window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-83616463-1');

Donation for Philipsburg Jubilee Library / Donatie Philipsburg Jubilee Library

Donation for Philipsburg Jubilee Library

Willemstad/Philipsburg – On the occasion of its 190th anniversary, the Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) decided earlier this year to make a donation to two organizations – Nos ta Konektá in Curaçao (who received their donation last month) and Philipsburg Jubilee Library in Sint Maarten, who received a symbolic cheque for the amount of NAf 19,000 yesterday.
Philipsburg Jubilee Library, the only public library in Sint Maarten, was severely damaged by Hurricane Irma on September 6, 2017. Special book collections were destroyed and the computers in the public areas and offices were taken by looters. The internet café was inaccessible. In the meantime, library services have resumed in an adapted format – the building is accessible, while the internet café and the study room are open. The library plays an important role for the citizens of Sint Maarten. In a unique cooperation with the Mental Health Foundation the library also contributes to dealing with the psychological effects of Hurricane Irma.
The CBCS is proud to be able to contribute to the important work done by the Philipsburg Jubilee Library.
[Photo caption] Acting president of the CBCS, Leila Matroos-Lasten, handing over the symbolic cheque to Monique Alberts, Director of the Philipsburg Jubilee Library.
Willemstad, March 14, 2018 CENTRALE BANK VAN CURACAO EN SINT MAARTEN

 

Donatie Philipsburg Jubilee Library

Willemstad/Philipsburg – Ter gelegenheid van het 190-jarig bestaan van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft de Philipsburg Jubilee Library te Sint Maarten een cheque mogen ontvangen van NAf 19.000. Vorige maand was in ditzelfde kader het project Nos ta Konektá aan de beurt voor een donatie.
De Philipsburg Jubilee Library, de enige openbare bibliotheek op Sint Maarten, werd op 6 september 2017 zwaar beschadigd door orkaan Irma. Bijzondere boekencollecties zijn vernietigd, alle computers uit de publieke ruimtes en kantoren zijn geplunderd en het medialokaal was niet meer te gebruiken. Het gebouw is intussen provisorisch toegankelijk en de studieruimte en het internetcafé zijn open. De bibliotheek vervult een belangrijke rol voor de inwoners van Sint Maarten om het normale leven weer op te pakken. In een samenwerking met de Mental Health Foundation levert ze ook een bijdrage aan de verwerking van de psychische gevolgen van orkaan Irma.
De CBCS is trots een bijdrage te kunnen leveren aan het belangrijke werk van de Philipsburg Jubilee Library.
Op de foto de overhandiging van de cheque door CBCS-president a.i. Leila Matroos-Lasten aan de directeur van de bibliotheek Monique Alberts.
Willemstad, 14 maart 2018 CENTRALE BANK VAN CURACAO EN SINT MAARTEN

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: