Advertisements

Weersverwachting door Curaçao en omgeving geldig tot dinsdagmiddag 12:00 uur, 13 maart 2018.

WEERBERICHT VOOR HET PUBLIEK

Weersverwachting door Curaçao en omgeving geldig tot dinsdagmiddag 12:00 uur, 13 maart 2018.
Opgesteld op:
 Maandag 12 maart 2018, 11:00 uur l.t. (15:00 UTC).

CODE GEEL: EEN VOORZORGSMEDEDELING VOOR RUWE ZEE IS UITGEGEVEN VOOR KUSTGEBIEDEN RONDOM CURACAO.

Weer:
 Vanmiddag en avond licht tot half bewolkt, winderig en droog. Morgenochtend af en toe zwaar bewolkt echter overwegend droog, aanhoudend winderig.

De verwachte maximumtemperatuur zal 30 ̊C en de minimumtemperatuur zal 26 ̊C zijn.
Zonsopgang is om 06:45 uur en zonsondergang om 18:46 uur.

Wind: Uit oostelijke richtingen en vrij krachtig tot krachtig; windkracht 5 tot 6 (31 tot 50 km/uur, 17 tot 27 knopen). Af en toe uitschieters tot mogelijk hard; windkracht 7 (51 tot  61 km/uur, 28 tot 33 knopen).

Weeroverzicht: Gedurende de komende dagen zal door grote luchtdrukverschillen in onze omgeving een stevige wind blijven waaien, met af en toe harde windstoten. Dit heeft als gevolg een winderige dag en aanhoudend ruwe zee condities. De kans op bewolking waaruit significante buien kunnen vallen blijft echter klein.

Tijdens het afgelopen week-einde werden er flinke windstoten op verschillende delen van Curaçao gemeten. Alhoewel dit overal merkbaar was werden de hardste windstoten meestal op hoger gelegen delen van het eiland waargenomen. De hardste windstoten die gemeten werden kwamen voor op Seru Seinpost en Seru Kokori rond de middaguren tussen de 35-46 knopen (stormachtig). De wind-meetstations te Spaanse water, Steenrijk, Klein kwartier, Punda en Hato hadden maximum-snelheden tussen de 25 en 35 knopen gemeten (harde wind). Hierdoor werden er vrij veel boomtakken afgerukt en enkele daken beschadigd. Toch werd de dertig-jarige absoluut maximum windsnelheid van 40 knopen (windkracht 8) voor de maand maart, alleen op hogere delen van het eiland overschreden.

Zee condities: Vrij ruw tot plaatselijk ruw met golfhoogtes tussen 1.5 tot 3.0 meter (4 tot 8 voet). Zwemmers en opvarenden van kleine vaartuigen worden aangeraden hiermee rekening te houden.

Bijzondere verschijnselen: Geen.

Vooruitzichten tot woensdagmiddag:
 Licht tot half bewolkt met vooral overdag aanhoudende vrij krachtig to harde wind.

Meteoroloog: Statia

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: