Advertisements

Notisianan di polis di djaweps 8 di mart te ku djaluna 12 di mart 2018/Politieberichten van donderdag 8 maart tot en met maandag 12 maart 2018

Notisianan di polis di djaweps 8 di mart te ku djaluna 12 di mart 2018/Politieberichten van donderdag 8 maart tot en met maandag 12 maart 2018

Notisianan di polis di djaweps 8 di mart te ku djaluna 12 di mart 2018
Riba djaweps 8 di mart den oranan di atardi a mèldu na polis ku un pareha a bai snòrkel den área di Black Durgeon (Hato) i e hòmber a yega bèk tera pero e señora no a regresá. KPCN ku yudansa di Warda Kosta, Stinapa i Havenkantoor a inisiá mes ora un búskeda riba laman. Banda di 9or di anochi polis a stòp e búskeda aktivo di e señora aki. Ta trata aki di un señora di 83 aña di edat di nashonalidat merikano. Riba djabièrnè, 9 di mart, den oranan di atardi KPCN a haña konfirmashon ku e kurpa sin bida ku a haña awe mainta riba laman den área di Karpata ta trata di e señora merikano di 83 aña di edat ku a bai snòrkel ku su partner i no a regresá. Despues ku e defuntu a keda identifiká i investigashon a terminá a entregá e kurpa na famia.

Riba djasabra 10 di mart sentral di polis a risibí notifikashon di kandela na un garashi situá na Kaya Industria. Na yegada e patruya a konstatá un seru di tayer ku tabata na kandela. Probablemente e kandela a surgi dor di un drùm di zeta den kua tabata kima sushi. Dor di e bientu duru e kandela a sali di drùm pasa ofer pa e tayernan. Brantwer a bin na e sitio i a paga e kandela. No tabatin herido.

Riba e mesun dia un aksidente entre un outo i un bròmer a tuma lugá riba Kaya Thomas M. Marchena. E shofùr di a bròmer a sufri leshon na su man i pia i a transporte ku ambulans pa hospital pa tratamentu médiko.

Riba djadumingu 11 di mart sentral di polis a risibí notifikashon tambe di 5 kachó agresivo ku tabata kana los i ku tambe nan a mester a mata dos otro kachó, den besindario di Kaya J.E. Nicolaas. Tambe nan ataka dos dama ku tabata pasa ei banda. Na yegada di patruya e kachónan a ataka e outo di polis tambe, despues di kua 4 kachó a drenta e kura bek i 1 a keda para pafó i tabata reakshoná agresivo riba e polisnan. Mester a tir’e na e sitio mes. Kura do e doño tabata un desaster, loke probablemente e kachónan a okashoná. Mirando esaki i e agresividat di e kachónan a disidí pa manda e kachónan pa otro mundu. Dòkter di bestia a bini i pasa e sobra 4 kachónan un angua pa esaki.
Riba e mesun dia tambe a drenta keho di ladronisia di skuter, tipo ‘Puch’, for di un kompleho di apartamentu situá na Bulevar Julio A. Abraham. E skuter tabata stashoná, na lòk ku un lòk di kadena, riba e sitio pa stashoná di e kompleho. E ladronisia a tuma lugá entre djasabra 10 di mart, pa mas o ménos 5.45 or di atardi i djadumingu 11 di mart, pa mas o ménos 7 or di mainta.
Mas lat riba e dia a drenta keho tambe di ladronisia di un ‘mountainbike’ kolo pretu ku aksèntnan kolo oraño, di marka TG, modelo Timberline. E baiskel ku no tabata na lòk, tabata stashoná na kura di un kas situá na Kaya Finlandia. E ladronisia a tuma lugá riba djasabra 10 di mart entre 9 or i 12 or di anochi.

Riba djaluna 12 di mart pa mas o ménos 7 or di mainta un aksidente entre dos outo a tuma lugá riba Bulevar Gobernador Debrot. Un outo ku tabata biniendo for di direkshon di Playa, bayendo den direkshon di Sabadeco, diripiente a kita bai na su man drechi. Un outo ku tabata biniendo for di direkshon kontrali, mester a wela bai na su man drechi dor di esaki i a bai dal den un palu. Ambulans a transportá ámbos shofùr pa hospital pa tratamentu médiko.

Politieberichten van donderdag 8 maart tot en met maandag 12 maart 2018
Op donderdag 8 maart , in de middaguren, kreeg de politie melding dat er van een paar dat is gaan snorkelen in de buurt van Black Durgeon (Hato), de man aan wal is teruggekeerd maar de vrouw niet. KPCN, in samenwerking met de Kustwacht, Stinapa en het Havenkantoor, begon meteen met de zoektocht op zee van deze vrouw. Om ongeveer 21.00 uur s ’avonds werd de zoektocht gestaakt. Het betreft een 83 jarige vrouw met Amerikaanse nationaliteit. Op vrijdag 9 maart kreeg KPCN de bevestiging dat het levenloze lichaam, dat in de ochtenduren op zee werd aangetroffen in de omgeving van Karpata, inderdaad de 83 jarige vrouw betreft. Nadat de overledene werd geïdentificeerd en het onderzoek was beëindigd, werd het lichaam aan de familieleden overgedragen.

Op zaterdag 10 maart kreeg de politiecentrale melding van een brand bij een garage bedrijf aan de Kaya Industria. Bij aankomst zag de patrouille een grote stapel autobanden in brand. De brand was vermoedelijk ontstaan door een oliedrum waarin afval werd gestookt. Door de harde wind was het vuur uit de ton overgeslagen naar de banden. De brandweer kwam ter plaatse en bluste de brand. Er waren geen gewonden.
Op dezelfde dag vond ook een aanrijding plaats tussen een auto en een brommer op de Kaya Thomas M. Marchena. De chauffeur van de brommer liep arm en been letsel op en is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische behandeling.

Op zondag 11 maart kreeg de politiecentrale melding dat er 5 agressieve loslopende honden ter hoogte van de Kaya J.E. Nicolaas rondliepen en dat zij twee andere honden hadden afgeslacht. Ook hadden ze twee vrouwen aangevallen. Bij aankomst van de patrouille vielen de honden de politieauto ook aan, waarna 4 honden de tuin inliepen en 1 buiten bleef en agressief reageerde naar de politiemannen toe. Hij werd ter plekke doodgeschoten. De tuin van de eigenaar was ook een ravage, waarschijnlijk aangericht door de honden. Gezien dit en de agressie van de honden naar mensen werd besloten de honden in te laten slapen. Hiervoor kwam de dierenarts ter plekke gaf de resterende 4 honden een spuitje.
Op dezelfde dag werd ook aangifte gedaan van diefstal van een scooter, model Puch, vanaf een appartementencomplex aan de Bulevar Julio A. Abraham. De scooter stond, vergrendeld met een kettingslot, op de parkeerplaats van het appartementencomplex. De diefstal heeft tussen zaterdag 10 maart, omstreeks 17.45 uur en zondag 11 maart, omstreeks 07.00 uur plaatsgevonden.
Later op de dag werd ook aangifte gedaan van diefstal van een zwarte mountainbike met oranje accenten van het merk GT, model Timberline. De fiets stond, niet op slot, bij het hek van een woning aan de Kaya Finlandia. De diefstal heeft op zaterdag 10 februari tussen 21.00 uur en 00.00 uur plaatsgevonden.
Op maandag 12 maart vond omstreeks 7 uur een aanrijding plaats tussen twee auto’s op de Bulevar Gobernador Nicolaas Debrot. Een auto die uit de richting van Playa kwam en richting Sabadeco reed, maakte ineens een beweging naar links. Een tegemoetkomende auto moest hierdoor naar rechts uitwijken waardoor hij tegen een houten paal botste. Beide chauffeurs zijn met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht voor medische controle.

 

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: