Advertisements

De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft op dinsdag 12 december in samenwerking met de Douane, vier vaartuigen onderschept. In totaal zaten er acht (8) personen aan boord, allen met de Venezolaanse nationaliteit. Ze hadden een groot aantal vuurwapens met munitie en ook twee handgranaten bij zich.

De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft op dinsdag 12 december in samenwerking met de Douane, vier vaartuigen onderschept. In totaal zaten er acht (8) personen aan boord, allen met de Venezolaanse nationaliteit. Ze hadden een groot aantal vuurwapens met munitie en ook twee handgranaten bij zich.

De radaroperator van het Reddings- en Coördinatie Centrum detecteerde omstreeks 14.00 uur de vier (4) verdachte contacten nabij het Spaanse Water, Curaçao. Een Super-RHIB van het steunpunt Curaçao werd gelijk naar de aangewezen plek gedirigeerd en trof daar vier (4) vaartuigen aan. Een van de vaartuigen was op sleeptouw. De bemanning van de Super-RHIB ging aan boord en na een onderzoek vonden ze de vuurwapens, munitie en handgranaten. De opvarenden zijn allemaal aangehouden. De vaartuigen zijn op sleeptouw genomen en opgebracht naar het kustwacht steunpunt te Parera. Daar zijn de acht (8) verdachten met de munitie en wapens overgedragen aan het Korps Politie Curaçao. Het informatie gestuurd optreden en de informatie deling met de ketenpartners, in dit geval specifiek met de Douane, heeft geleid tot deze wapenvangst.. De zaak is verder in onderzoek.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: