Advertisements

DISPENSASHON GENERAL DI E PROHIBISHON PA TIRA VÜRWÈRK

DISPENSASHON GENERAL DI E PROHIBISHON PA TIRA VÜRWÈRK

Kralendijk – Gezaghèber di Entidat Públiko Boneiru ta partisipá ku relashoná ku kambio di aña for di 31 di desèmber 2017 te ku 1 di yanüari 2018 e ta konsedé dispensashon general di e prohibishon pa tira vürwèrk manera stipulá den artíkulo 31 insiso b di e Ordenansa General di Polis (Algemene Politie Keur) di Boneiru. Pa tira vürwèrk pafó di e periodo menshoná aki riba i pa tira vürwèrk ‘grandi’ manera pagara, tin mester di permit.

No ta pèrmití pa tira vürwèrk dentro di un rayo di 250 meter for di hòspital i institutonan di kuido i edifisionan kaminda ta tene sirbishi religioso. No ta pèrmití tampoko pa tira vürwèrk dentro di un rayo di 250 meter for di pòmpnan di gasolin i sitionan kaminda ta almasená produktonan inflamabel i eksplosivo. No ta pèrmití pa tira vürwèrk ku ta bai haltu na un sitio kaminda esei por trese peliger pa tráfiko aereo.

No opstante e dispensashon general aki tur hende ta keda responsabel pa eventual leshon i daño ku nan hasi na otro persona, bestia òf bienes. Pa evitá daño i desgrasia gezaghèber ta hasi un yamada riba tur hende pa anda ku e prekoushon nesesario na momentu di tira vürwerk, manera por ehèmpel para na un bon distansia ora di tira vürwèrk i tira vürwèrk solamente na e manera ku e instrukshonnan ta indiká i nunka no tira vürwerk riba otro hende òf riba bestia.

ALGEMENE ONTHEFFING VAN HET VERBOD OM VUURWERK AF TE STEKEN
Kralebdijk – De gezaghebber van het Openbaar Lichaam Bonaire maakt hierbij bekend dat in verband met de jaarwisseling door hem vanaf 31 december 2017 tot en met 1 januari 2018, algehele ontheffing wordt verleend van het verbod om vuurwerk af te steken zoals bepaald in artikel 31 sub b van de Algemene Politie Keur van Bonaire. Voor het afsteken van vuurwerk buiten bovengenoemde periode en voor het afsteken van “groot” vuurwerk, zoals pagara’s, is een vergunning vereist.

Het afsteken van vuurwerk mag niet geschieden, binnen een straal van 250m. van zieken- en verpleeginrichtingen en gebouwen waar kerkdiensten worden gehouden. Het is tevens niet toegestaan vuurwerk af te steken binnen een straal van 250 meter van benzine pompstations en opslagplaatsen van ontplofbare en licht ontbrandbare stoffen. Het afsteken van vuurwerk dat de lucht in gaat mag niet geschieden op een plaats die gevaar kan opleveren voor het vliegverkeer.

Ondanks deze algemene ontheffing blijft iedereen aansprakelijk voor eventueel letsel en schade toegebracht aan personen, dieren of goederen. Om schade en ongevallen te vermijden doet de gezaghebber een beroep op een ieder bij het afsteken van vuurwerk de nodige voorzichtigheid in acht te nemen. Zoals het bewaren van de nodige afstand bij het afsteken en het vuurwerk slechts af te steken zoals in de gebruiksaanwijzing wordt aangegeven en in geen geval vuurwerk te gooien naar personen of dieren.

Advertisements
error: Content is protected !!
%d bloggers like this: