Advertisements

Minister M. Alcalá-Wallé ta bishitá Kennisnet (PAP/NED)

Minister M. Alcalá-Wallé ta bishitá Kennisnet

Willemstad- Durante bishita di trabou na Hulanda, Minister di Enseñansa, Siensia, Kultura i Deporte a hiba un bishita na Kennisnet. Meta di e bishita aki ta pa haña un bista mihó riba transishon di enseñansa konvenshonal pa métodonan digital, tantu pa loke ta trata maneho, infrastruktura i finansas.

E bentaha di material pa lès digital;
E pregunta sentral ta “Kiko bo kier alkansá ku material pa lès digital?”
Mayoria distributor ta boga pa material na midi pa alumnonan. E mihó forma pa hasi esaki ta pa medio di digitalisashon. Esaki ta ofresé mas posibilidat, ta brinda material mas interaktivo i den forma di weganan edukashonal.

Segun Kennisnet, kada alumno meresé enseñansa kontemporanio, seif i personal. Pa e motibu aki Kennisnet ta sostené skolnan ku ICT. Kennisnet ta sòru pa un infrastruktura básiko lokal, ta duna konseho na diferente sektornan i ta kompartí konosementu ku enseñansa primario, sekundario i MBO. Kennisnet ta keda finansiá pa Ministerio di Edukashon, Kultura i Siensia di Hulanda.

Kennisnet ta sostené skolnan abase di e modelo “Vier in balans” basá riba kuater kondishon;
1. Vishon
2. Ekspertisio
3. Kontenido i aplikashon
4. Infrastruktura

Ministerio di ESKD lo hasi uso di esaki den realisashon di e trayekto di digitalisashon den enseñansa. E modelo “Vier in balans” ta keda komplimentá dos kondishon mas:
Bon liderasgo i #Huntu

Riba potrèt por mira: konsehero di maneho; sr. Philip Post, Sekretario General interino di Ministerio ESKD; S. Braun-Nisbet, Direktor; sr. Toine Maes,kordinadó independisashon di Skolnan Públiko; sr. S. Everon, Minister ESKD M. Alcalá-Wallé, Direktor interino di sektor di Enseñansa i Siensia; sr. W. Kleinmoedig i konsehero stratégiko; sr.S. Willem-Jan van Elk.

Minister M. Alcalá-Wallé bezoekt Kennisnet
Willemstad- Gedurende haar werkbezoek in Nederland, heeft de Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport, (OWCS) een bezoek afgelegd bij Kennisnet. Het doel van dit bezoek was om kennis en inzicht te krijgen op de transitie van confessionele leermiddelen naar digitaal, zowel voor wat betreft, beleid, infrastructuur als financiën.

Het voordeel van digitaal lesmateriaal;
De vraag “Wat wil je bereiken met digitaal lesmateriaal” staat centraal.
De meeste leveranciers willen meer maatwerk bij leerlingen en daar is digitaal materiaal beter op af te stemmen. Het biedt extra mogelijkheden, is in toenemende mate ook interactief materiaal, leermiddelen in spelvorm.

Volgens Kennisnet verdient elk leerling eigentijds, veilig en persoonlijk onderwijs. Daarom ondersteunt Kennisnet scholen met ICT. Kennisnet zorgt voor een landelijke ICT basisinfrastructuur, adviseert de sectorraden en deelt hun kennis met het primair onderwijs (po), het voortgezet onderwijs (vo) en het middelbaar beroepsonderwijs (mbo). Kennisnet wordt gefinancierd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Kennisnet wordt volledig gesubsidieerd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW).

Kennisnet ondersteunt scholen vanuit het Vier in balansmodel met de Vier Randvoorwaarden:
Visie
Deskundigheid
Inhoud en toepassingen
Infrastructuur

Het Ministerie van OWCS gaat deze handreiking inzetten bij het realiseren van het traject van digitalisering in het onderwijs en gaat uit van de verrijking van de Vier in Balans Model met nog twee andere voorwaarden:
Goed leiderschap en
#Samen

Op de foto: Minister OWCS M. Alcalá-Wallé, SG OWCS a.i. S. Braun-Nisbet, SD/UOW W. Kleinmoedig, coordinator Verzelfstandiging Openbaar Onderwijs; dhr. S. Everon , De heer Toine Maas (directeur bestuurder) en de heer Philip Post (beleidsadviseur), Willem-Jan van Elk (strategisch adviseur).

Advertisements
%d bloggers like this: