Advertisements

De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft op vrijdagochtend 24 november een vaartuig met twintig ongedocumenteerden aangehouden ten zuiden van Curaçao.

Kustwacht houdt twintig ongedocumenteerden aan ten zuiden van Curaçao

De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft op vrijdagochtend 24 november een vaartuig met twintig ongedocumenteerden aangehouden ten zuiden van Curaçao.

Vrijdag in de vroege ochtend detecteerde de radaroperator van het Reddings- en Coördinatie Centrum van de Kustwacht een verdacht contact op de radar ten zuiden van Bullenbaai, Curaçao. Het Dash-8 het maritiem patrouille vliegtuig werd naar de aangegeven locatie gedirigeerd om het vaartuig te onderzoeken. Ter plekke gekomen troffen ze een verdacht vaartuig met veel opvarenden aan. Een Super-RHIB van het kustwachtsteunpunt Curaçao, werd gelijk ingezet. Op ongeveer een mijl ten zuidwesten van Rif St. Marie, troffen ze een onverlicht vaartuig van het type yola aan. Deze werd door de bemanning van de Super-RHIB geboard. Er zaten twintig (20) personen aan boord. Het bootje werd opgebracht naar het naar het steunpunt te Parera. De twintig (20) opvarenden, waarvan twaalf (12) mannen en acht (8) vrouwen allen met de Venezolaanse nationaliteit zijn aangehouden en overgedragen aan de Politie. Het bootje is in beslag genomen. De zaak is verder in onderzoek.

Advertisements
%d bloggers like this: