Advertisements

Promé Minister Rhuggenaath ta topa Alkaldenan di Den Haag i Rotterdam (PAP/NED)

Promé Minister Rhuggenaath ta topa Alkaldenan di Den Haag i Rotterdam

Den Haag – Na okashon di e bishita di Promé Minister Rhuggenaath na Hulanda pa sera konosí ku Gabinete Rutte III, e promé minister di Kòrsou a bishitá alkaldenan di Den Haag i Rotterdam pa yega na un mihó bista riba riba e posibilidatnan pa koperashon.
Den presensia di Minister Plenipotensiario di Kòrsou, Promé Minister Rhuggenaath a topa ku e alkalde nobo di Den Haag, señora Krikke. Durante e kombersashon sr. Rhuggenaath a indiká ku e ta deseá pa intensifiká e kontakto ku Den Haag tambe den kuadro di perspektivanan riba tereno ekonómiko. Komo siudat internashonal di pas i hustisia Den Haag ta e base pa un gran kantidat di organisashon i empresa. Den área di inovashon, sigur pa loke ta trata digitalisashon, Den Haag a logra bon resultado e último añanan for di kual Kòrsou por siña. E alkalde sigur ke promové e relashonnan mirando e gran kantidat di yu di Kòrsou ku ta biba den e siudat aki.
Mas aleu Promé Minister Rhuggenaath a biaha pa Rotterdam kaminda el a bishitá e alkalde, sr. Aboutaleb. Riba invitashon di e alkalde, e CEO di e empresa di haf di Rotterdam sr. Castelein tambe a partisipá mas lat na e enkuentro. Den pasado Alkalde Aboutaleb i Promé Minister Rhuggenaath a hiba kombersashonnan, entre otro tokante di e desaroyo den haf di Rotterdam. Ademas, e aña aki Minister di Desaroyo Ekonómiko di Kòrsou, sr. Steven Martina tambe a bishitá e haf di Rotterdam. E outoridatnan portuario di Rotterdam ta dispuesto pa sigui kombersá tokante kon nan por sirbi Kòrsou den kuadro di e posishon logístiko di pais Kòrsou.

==================

Premier Rhuggenaath ontmoet Burgemeesters Den Haag en Rotterdam

Den Haag — Ter gelegenheid van het bezoek van Premier Rhuggenaath aan Nederland om kennis te maken met Kabinet Rutte III, is de Curaçaose premier ook langs de burgemeesters van Den Haag en Rotterdam geweest om mogelijkheden tot samenwerking beter in kaart te brengen.
In het bijzijn van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao ontmoette Premier Rhuggenaath de sinds enkele maanden aangetreden Burgemeester van Den Haag, mevrouw Krikke. In het gesprek gaf de Premier van Curaçao aan graag het contact met Den Haag te willen intensiveren ook ten aanzien van perspectieven op economisch gebied. Als de internationale stad van vrede en recht is Den Haag thuisbasis voor een groot aantal organisaties en bedrijven. Op het gebied van innovatie, zeker voor wat betreft digitalisering binnen de overheidsorganisatie, heeft Den Haag in de afgelopen jaren resultaten bereikt waar Curaçao van kan leren. De burgemeester gaf aan de relaties te willen bevorderen ook gezien het groot aantal Curaçaoënaars dat in de stad woont.
Vervolgens reisde Premier Rhuggenaath naar Rotterdam om een bezoek af te leggen aan de burgemeester, dhr. Aboutaleb. Op uitnodiging van de burgemeester schoof ook CEO van het havenbedrijf van Rotterdam dhr. Castelein later aan. Burgemeester Aboutaleb en Premier Rhuggenaath hebben al eerder gesprekken gevoerd onder andere over de ontwikkelingen in de haven van Rotterdam. Het havenbedrijf van Rotterdam is bereid om verder te praten over hoe zij Curaçao ten dienste kunnen zijn in het kader van de verdere ontwikkeling van haar logistieke positie.

Advertisements
%d bloggers like this: