Advertisements

Gezaghèber Rijna na despedida di sr. Isabella: Nos ta spera ku Boneiru ta bira bo di dos kas! (PAP/NED)

Gezaghèber Rijna na despedida di sr. Isabella: Nos ta spera ku Boneiru ta bira bo di dos kas!

Kralendijk – Gezaghèber Edison Rijna a kuminsá su spich ekspresando ku ta ku sintimentunan miksto e ta tuma despedida di un bon kolega i amigu. Sr. Rijna: ‘Desde 2014 den mi ròl komo gezaghèber mi tabatin e oportunidat pa, huntu ku sr. Isabella, por vigilá i kuida Boneiru. Esaki ta un tarea ku hopi reto. Un tarea ku nos tur dos ta kumpli kuné ku hopi dedikashon i amor. Den esei koperashon i sosten mútuo ta di importansia esensial.’

Mas aleu gezaghèber Rijna a bisa: ‘Hopi biaha nos tabata di akuerdo ku otro. De bes en kuando nos no tabata riba e mesun liña mesora. No opstante esei semper nos tabata logra un akuerdo na interes i bienestar di Boneiru. Nos punto di salida tabata i te ainda ta: ‘huntu nos ta fuerte’. Gilbert ta un hòmber desisivo i enérgiko ku semper ta hasi hopi esfuerso pa logra su metanan. Esaki ta un karakterístika ekselente ku aki na Boneiru tambe nos a eksperiensiá.’

Tambe sr. Rijna a dirigí su mes di e siguiente manera na sr. Isabella: ‘Gilbert, ku hopi plaser mi a sigui e esfuersonan ku bo a hasi pa integrá den nos komunidat: bo partisipashon na nos fiestanan di pueblo, bo partisipashon na nos simadan, bo partisipashon aktivo na proyektonan lokal na bienestar di Boneiru manera ‘Lesa ta Dushi, siña papia nos dushi papiamentu, bishitanan di karakter sosial na nos skolnan, bo kompashon durante momentunan di krísis i kombatimentu di desaster i tambe bo disponibilidat pa duna un man kaminda ta nesesario. Esakinan ta ehèmpelnan di e manera kon aktivo bo ta partisipá den nos komunidat. Segun mi opinion bo a logra pa konkistá un lugá den kurason di nos suidadanonan boneriano.’

Konkluyendo su spich gezaghèber Edison Rijna a bisa: ‘Gilbert, mi kier a gradisí bo pa bo dedikashon i aporte durante e añanan den bo funshon komo Representante di Reino di Hulanda Karibense. Nos ta spera ku Boneiru lo keda bo di dos kas. Hopi éksito ku bo karera den futuro.’

Gezaghebber Edison Rijna bij afscheid Isabella:
Wij hopen dat Bonaire je tweede huis wordt!

Kralendijk – Gezaghebber Rijna begon zijn toespraak met te vertellen dat hij met gemengde gevoelens afscheid neemt van een goede collega en vriend. Rijna: ‘Sinds 2014 heb ik in mijn rol als gezaghebber de gelegenheid gehad om samen met de heer Isabella over Bonaire te kunnen waken. Dit is een uitdagende taak. Een taak die wij beiden met veel toewijding en liefde doen. Onderlinge samenwerking en ondersteuning is daarin van essentieel belang.’

Verder verklaarde gezaghebber Rijna: ‘Vaak waren we het met elkaar eens. Af en toe stonden wij niet meteen op één lijn. Desondanks kwamen wij altijd tot een compromis in het belang en welzijn van Bonaire. Ons uitgangspunt was en is dan ook “samen staan we sterk”. Gilbert is een daadkrachtige, energieke man die zich altijd inspant om zijn doelen te bereiken. Dit is een uitstekende karaktertrek die we ook hier op Bonaire hebben ervaren.’

De gezaghebber sprak ook de volgende lovende wooren uit richting Isabella: ‘Gilbert, ik heb met genoegen de inspanningen die je hebt verricht om in de samenleving te integreren gevolgd. Je participatie aan de bevolkingsfeesten, je deelname aan het oogstfeest “simadan”, je actieve deelname aan lokale projecten ten behoeve van Bonaire zoals “Lesa ta Dushi”, het leren van onze “dushi papiamentu”, sociale bezoeken aan scholen en andere lokale projecten, je medeleven tijdens crisis en rampenbestrijding en ook je bereidheid om een steentje bij te dragen indien nodig. Het zijn voorbeelden van hoe je actief deelneemt aan de bevolking. Naar mijn mening is het je gelukt om een plekje in de harten van de Bonairiaanse bevolking te veroveren.’

Rijna sloot zijn toespraak af met een bijzondere wens: ‘Gilbert, ik wil je bedanken voor jouw toewijding en inbreng gedurende de jaren in je functie als rijksvertegenwoordiger van Caribisch Nederland. Moge Bonaire je tweede thuis blijven. Veel succes in je verdere carriere!’

Advertisements
%d bloggers like this: