Advertisements

Minister di Enseñansa, Siensia, Kultura i Deporte sra. M. Alcalá-Wallé ta bai pa un Biblioteka Nashonal renobá. (PAP/NED)

Minister di Enseñansa, Siensia, Kultura i Deporte sra. M. Alcalá-Wallé ta bai pa un Biblioteka Nashonal renobá.

Willemstad- Biblioteka Nashonal di Kòrsou ta rekerí renobashon. Den kuadro di esaki Minister di Enseñansa, Siensia, Kultura i Deporte (ESKD), durante su bishita di trabou na Hulanda, a hasi un bishitá na Biblioteka sentral di Den Haag situá na Spui, huntu ku su delegashon: Sekretario General di Ministerio di ESKD; sra. S. Braun-Nisbet, Direktor di Sektor di Enseñansa i Siensia; sr. Kleinmoedig i kordinadó independisashon di Skolnan Públiko; sr. S. Everon.
Liñanan di orientashon ku lo wòrdu usá durante e proseso di renobashon ta:
Orientashon riba funshon general nobo di un Biblioteka, orientashon riba interior i ekipo, orientashon riba repartishon i funkshonalidat aktual, fóronan, debate di hóbennan, funkshon di ICT. Den alargashon di esaki: UNESCO Library Manifest i Brussel European Parlement  New Functions Library.

======================

Minister van OWCS, mw. M Alcalá-Wallé gaat voor een vernieuwde Nationaal Bibliotheek

De Nationale Bibliotheek van Curaçao is aan vernieuwing toe. In kader hiervan heeft de Minister van Onderwijs, Wetenschap, Cultuur en Sport (OWCS), gedurende haar werkbezoek in Nederland, samen met haar delegatie bestaande uit mw. S. Braun-Nisbet; Secretaris Generaal Ministerie van OWCS, Sector Directeur Onderwijs en Wetenschap; dhr. W. Kleinmoedig, coordinator verzelfstandiging Openbaar Onderwijs; dhr. S. Everon, een oriëntatie bezoek gebracht aan de Centrale Bibliotheek Den Haag aan het Spui.

De oriëntatie richtlijnen die meegenomen zullen worden gedurende het vernieuwingsproces zijn:
Oriëntatie op de nieuwe algemene functie van een Bibliotheek, oriëntatie inrichting Bieb, oriëntatie op, de huidige indeling en functionaliteit, forums, jongerendebatten, ICT functie. In het verlengde hiervan UNESCO Library Manifest, Brussel / European Parliament  New functions Library.

Advertisements
%d bloggers like this: